6 mei 2020

Supermam magazine - Priscilla Docter

Afgelopen week viel hij op de mat, hét Supermam magzine. Ik had er al veel over gelezen en gehoord. De berichten van hoofdredactrice Priscilla Docter op social media en de catalogus van uitgeverij Scholten hadden mij enthousiast gemaakt!

Priscilla is schrijfster en moeder van zes kinderen en zij zag behoefte en ruimte ontstaan voor een christelijk magazine waarin gelovige en/of zoekende moeders van deze tijd worden geïnspireerd en uitgedaagd in hun geloofswandel.
Ik kan zeggen dat dit haar is gelukt met dit inspirerende magazine. Het is een prachtig blad geworden zowel inhoudelijk als wat de vormgeving betreft.

Met een klein team van moeders (Renate Agteres, Annegreet Peggeman, Ellie van Deutekom, Harmieke van Eijk, Marchien de Lange en Joke Tan), is dit frisse magazine gemaakt tot een ware lust om te lezen. Wat mij betreft een perfect moederdagcadeau 😊

Het blad staat boordevol verhalen, artikelen, pakkende foto's, grappige columns en leuke kinderuitspraken.
De subtitel vertelt precies wat de kern van het blad is: 'over imperfecte moeders en hun volmaakte God'. Dit thema vind je terug in bijna alle artikelen. Als moeders doen we erg ons best maar we blijven imperfecte mensen en kunnen niet altijd alles goed doen. Ook overkomen ons soms dingen in het leven die niet altijd 'volgens het boekje' gaan. In het magazine vind je juist ook van dit soort verhalen terug: adoptie, omgaan met een ernstige ziekte, jong zwanger raken en een (onverwachts) groot gezin zijn zo wat voorbeelden.

Daarnaast staan er in het magazine gelukkig ook veel ontspannende artikelen over bv. make-up, kleding en (borst)voeding. 

Wat mij persoonlijk erg aansprak, waren de interviews met een aantal oudere moeders. In de Bijbel zegt Paulus in Titus 2:4-5 hoe belangrijk de rol van oudere vrouwen is. Wat mij betreft hadden er nog wel wat verhalen aan toegevoegd kunnen worden!

Docter hoopt dat het magazine je als moeder zal bemoedigen en aansporen in je geloofswandel. En dat het ook helpt dicht bij de Here Jezus te blijven, ook al schreeuwt alles om je heen iets anders. Haar grote verlangen is dat het magazine een glimlach op je gezicht brengt als je je moe, verdrietig of terneergeslagen voelt.

En tot slot nog een leuk nieuwtje: Dit gloednieuwe magazine voor mama's was nog maar 10 dagen oud toen de tweede druk al bij de pers lag. De redactie is overweldigd door de vele positieve reacties en is dankbaar dat zoveel mama's geïnspireerd, opgebouwd en uitgedaagd worden in hun geloof.

Priscilla Docter is auteur en oprichtster van Supermam moederkringen. Ze is moeder van zes kinderen. Zij is volledig thuis en van daaruit schrijft ze boeken en blogs, volgt ze een Bijbelschool en geeft ze, op verschillende plekken, Bijbelstudies. Ze is een pionier en houdt van dingen opzetten of nieuw leven inblazen. Jezus is haar grote inspirator en doel van haar bestaan. Hem betrekken in alle facetten van haar leven is een levensstijl geworden.

Voor meer informatie kun je kijken op haar weblog www.priscilladocter.nl of haar website www.supermam.nu  Ook vind je hier meer over Supermam Foundation een stichting die moeders nationaal en internationaal ondersteunt.

Titel: Supermam magazine
Schrijfster: Priscilla Docter
Uitgeverij: Scholten
Prijs: €6,95
ISBN: 978 9492959850

Wil je nog meer weten over Supermam, volg dan de pagina op Facebook, of bekijk dit filmpje. Volgend jaar zal er trouwens opnieuw een Supermam magazine verschijnen boordevol nieuwe artikelen. Ik kijk ernaar uit!1 opmerking:

  1. Tsjonge Wendy, moeder van 6 kinderen en dan tijd hebben om te bloggen en boeken te schrijven en Bijbelstudies te geven, bijzonder! Mooi dat er behoefte is aan zo'n blad.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.