13 april 2019

Met je kind door de Bijbel - Kenneth N. Taylor

Er kwamen direct jeugdherinneringen boven toen ik afgelopen week de prachtige nieuwe kinderbijbel 'Met je kind door de Bijbel' van Kenneth N. Taylor in handen kreeg. Al bladerend in deze nieuwe uitgave van Grace Publishing House, viel mij namelijk als eerste op dat er onder elk hoofdstuk een aantal vragen staan vermeld. Ik heb er een tijdje geleden eens een blog over geschreven en ben dankbaar dat ik hier nog altijd de vruchten van pluk.

Met je kind door de Bijbel wil – door dicht bij de tekst van de Bijbel te blijven – kinderen van ongeveer 6 tot 12 jaar vertrouwd maken met het Woord van God. Deze kinderbijbel bevat 121 vertellingen (68 verhalen uit het Oude Testament en 53 verhalen uit het Nieuwe Testament) die met eerbied en ontzag voor Gods Woord en in een voor kinderen begrijpelijke taal geschreven zijn.
De verhalen zijn niet alleen begrijpelijk maar ook kort en helder. Er wordt niet uitgeweid door allerlei bijzaken te vermelden maar er wordt ingezoomd op de kern van het bijbelverhaal.

Richard en Frances Hook hebben deze uitgave voorzien van mooie, realistische illustraties en brengen de woorden tot leven.

Wat mij persoonlijk ook erg aanspreekt, is dat er óók in de bijbelverhalen van het Oude Testament verwezen wordt naar de persoon én het lijden en sterven van Jezus Christus. Hij is tenslotte als een rode draad door het hele Oude Testament aanwezig en de schrijver heeft dit mooi verwerkt in de verhalen. Ook staan er bovenaan elk verhaal verschillende bijbelgedeelten vermeld. Ook hier komt het Nieuwe Testament terug in het Oude Testament.
Ik wil vooral om deze redenen deze kinderbijbel dan ook van harte aanraden aan gezinnen met jonge kinderen!

Je kunt hier een leesfragment inkijken.  

Dr. Kenneth N. Taylor is vooral bekend geworden als de vertaler van The Living Bible, een parafrase van de Bijbel. Hij is de oprichter van Tyndale House Publishers. Zijn grootste bekendheid kreeg hij echter door het schrijven van bijbelverhalen voor kinderen. De verhalen waren pas klaar voor publicatie als ze uitgetest waren tijdens de dagelijkse Schriftlezingen in het gezin!
Zijn missie is altijd geweest mensen te helpen om het Woord van God te begrijpen en de kracht van dat Woord te laten ervaren in hun leven.

Titel: Met je kind door de Bijbel
Schrijver: Kenneth N. Taylor
Uitgever: Grace Publishing House
Gebonden, 272 pag., €24,95
ISBN: 9789492234483
Prijs: €24,95


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...