Gebedschallenge tijdens de veertigdagentijd



Worstel jij ook wel eens met gebed? Hoe moet ik bidden? Wanneer moet ik bidden? Welke woorden gebruik ik wel en welke juist niet? Hoort God al mijn gebeden? En hoe verhoort Hij mijn gebeden, als ik niet krijg wat ik Hem gevraagd heb?

Toen uitgeverij Gideon in november 2018 een challenge organiseerde rondom het thema 'Gods stem horen', gaven de meeste mensen die de evaluatie invulden aan dat ze een nieuwe challenge graag over het gebed zouden zien gaan. Vervolgens ontstond bij hen het idee om die challenge te organiseren in de veertigdagentijd, die dit jaar zal zijn van 6 maart tot en met 20 april. Op zondag 21 april is het Pasen.

Bij Gideon schrijven ze het volgende over de challenge voor de lijdenstijd:
'Bidden is en blijft een lastig thema. We begrijpen allemaal dat we niet zonder kunnen. Toch betekent dat niet automatisch dat het eenvoudig is om een rijk gebedsleven te onderhouden. En wat kun je je daar schuldig over voelen. Ten diepste zou dat schuldgevoel religieus geladen kunnen zijn: we denken dat wij van alles voor God moeten doen, en dat Hij dan tevreden over ons is en alleen dan ons kan en wil zegenen. We denken dat ook de discipelen die vooronderstelling hadden toen ze Jezus vroegen: ‘Heer, leer ons bidden?’ Ze kenden de gebedsrituelen van de FarizeeĆ«rs en Schriftgeleerden, proefden misschien dat die de lat wel erg hoog legden en dat maakte dat ze hunkerden naar een beter begrip van wat bidden is. De vraag van de discipelen zal leidend zijn voor de komende veertig dagen:

'Heer, leer ons bidden!'

Tijdens de challenge zal vooral gebruik gemaakt worden van overdenkingen uit het boek De kracht van biddend bijbellezen, geschreven door Stormie Omartian. Je kunt gaan ontdekken hoe God het gebed bedoeld heeft en hoe je dagelijks met Jezus kunt wandelen maar ook hoe je de leiding van de Heilige Geest kunt opmerken en gehoorzamen. Ook kun je erachter komen welke beloften God voor jouw situatie in Zijn Woord heeft gegeven, hoe je je lasten bij Hem kunt afleggen en hoe je meer kunt genieten van je gesprekken met de hemelse Vader. Veertig dagen lang zal in de gebedschallenge stilstaan worden bij gebed enerzijds en bij Jezus anderzijds. Uiteindelijk zullen we 'aan Zijn hand' bij Goede Vrijdag en Pasen uitkomen. Als je ook op de zes extra zondagen meedoet, kun je een gebed of een bemoediging lezen, die je in de Bijbel en/of andere boeken kunt terugvinden. 

Wil je ook meedoen met deze gebedschallenge, meld je dan hier aan.


Reacties

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.