Binnentuin over God

Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van mijn moeder, hebben we afgelopen zaterdag een bezoek gebracht aan 'De binnentuin over God' in Voorthuizen. Het was indrukwekkend en zeer de moeite waard.


Het doel van 'de binnentuin over God' is om mensen op een nieuwe en ontspannen manier kennis te laten maken met het christelijk geloof. Vanuit een binnentuin met prachtige rotspartijen en diverse soorten grotten, zijn verschillende thema’s over God zichtbaar gemaakt. Over de Vader als de Schepper, de Zoon Jezus Christus als de Weg en de Heilige Geest als het vernieuwende water.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd door onze rondleider met koffie of thee en vervolgens begon de ongeveer twee uur durende rondleiding in het 'oude zwembad' dat omgebouwd is tot binnentuin over God. Op de website is aan de hand van foto's te zien hoe de inrichting van de tuin tot stand is gekomen.

Sinds anderhalf jaar worden er nu door diverse mensen rondleidingen gegeven. Wij waren met een groep van elf mensen maar het is mogelijk zelfs voor groepen tot vijftien mensen om rondgeleid te worden. Op de site kun je aangeven met hoeveel mensen je wilt komen en op welk tijdstip je het liefst rondgeleid wilt worden. Dit kan zowel overdag als 's avonds!
Na afloop van de rondleiding is er opnieuw een mogelijkheid om koffie of thee te drinken en samen met elkaar door te praten over hetgeen je gezien en gehoord hebt. Ook tijdens de rondleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen.


Een van de indrukwekkende rotsblokken in de tuin

 
'Stromen van levend water....'

Inmiddels hebben er al duizenden mensen een bezoek gebracht aan deze binnentuin. Mocht je bijvoorbeeld met je kring uit de Gemeente of juist met mensen die de Here Jezus nog niet kennen een uitstapje willen organiseren, overweeg dan eens om met elkaar naar 'De binnentuin over God' te gaan. De tuin is helemaal overdekt en rolstoeltoegankelijk. Van harte aanbevolen!


Binnentuin over God
Hunnenweg 67
Voorthuizen


Uitzicht over de Dode Zee in Israƫl


Reacties

  1. Oh wat bijzonder Wendy, nooit van gehoord eerlijk gezegd. Ik zie daar op die steen staan 'wie is God?'. Ik ben bezig met een blog met precies die titel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben er ook geweest. Een heel bijzondere plek. Nog gefeliciteerd met je moeder.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.