God is geen schepper van verwarring

In het gebedsboek 'De kracht van een biddende vrouw' van Stormie Omartian dat ik al ruim tien jaar gebruik, staan indrukwekkende gebeden. Soms heb ik ze al jarenlang uitgesproken maar zijn ze (nog steeds) niet tot mij doorgedrongen. Deze keer las ik een stuk voorafgaand aan een gebed over 'zijn bestemming'.

'Wat de roeping van je man ook is, God heeft jou geroepen om mee te werken en hem te steunen, al is het maar door voor je man te bidden, hem te bemoedigen en hem de helpende hand te bieden waar dat nodig is. Voor sommige vrouwen houdt dat in dat ze een goede sfeer scheppen in huis, de kinderen opvoeden, er zijn voor hun man en voor hem bidden. Andere vrouwen spelen misschien een meer actieve rol als medewerker of helper.
Hoe het ook zij, God vraagt niet van jou dat je je eigen persoonlijkheid aflegt. Je hebt zelf ook een roeping gekregen. Maar die zal wel altijd passen bij de roeping van je man en er nooit mee in strijd zijn. God is geen schepper van verwarring, strijd of onwerkbare situaties. Hij is een God van perfecte planning. In de Bijbel staat dat voor alles een tijd is. Je zult beiden alles kunnen doen waartoe God jullie geroepen heeft, als jullie het maar overgeven aan God.'

Het zet mij aan het denken. Wellicht jou ook...

Wil je trouwens speciale gebedskaartjes gebruiken bij bovengenoemd boek, kijk dan eens op het weblog van Mirjam. Zij heeft bij elk hoofdstuk gebedskaartjes gemaakt. Je kunt ze hier vinden.


Reacties

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.