24 september 2018

Rust in je huis, geeft rust in je hoofd


Een van mijn favoriete citaten uit het boek 'Een vrouw naar Gods hart' van Elizabeth George is: 'Lees elke dag iets over timemanagement'. Op het eerste gezicht lijkt dit weinig van doen te hebben met het worden van een vrouw naar Gods hart. Maar wanneer je deze uitspraak in z'n verband leest, wordt het steeds meer duidelijk.
Wanneer je namelijk je huishouden (en alles wat daarbij komt kijken) en daardoor je hoofd en daardoor weer je 'geestelijk leven' op orde hebt, heb je meer rust om te kunnen Bijbellezen en bidden. Daarnaast zijn er nog zoveel andere dingen die allemaal beter gaan wanneer je de dagelijkse dingen op een rijtje hebt en de juiste prioriteiten stelt en goed plant.

Op dit moment lees ik het boek 'Rust in je huis en je hoofd' van Sara van Wesenbeeck. Zij is een life en business coach, professional organizer, mediator, spreker en een veel gevraagd expert in de media. Wanneer je dit praktische boek van haar aandachtig leest, heb je gelijk zin om aan de slag te gaan!

De afgelopen jaren heb ik een heel aantal boeken gelezen op het gebied van plannen, prioriteiten stellen, timemanagement en organiseren. Graag deel ik deze lijst met jullie en ik hoop dat jullie je voordeel er mee kunnen doen.

Alles aan kant – Petra Butler
De 1- minuut organizer – Donna Smallin
De beste tips tegen tijdnood – Martine Vecht en Leid Oudemans
De chaos de baas – Sheila Wray Gregoire
De tijd van mijn leven - Els van der Vlist
Een vrouw naar Gods hart - Elizabeth George
Gezond leven, gezond geloven – Stormie Omartian
Nooit meer te druk – Tony Crabbe
Ontketen je brein – Theo Compernolle
Opgeruimd – Marie Kondo
Op orde! - Gera van den Berg
Opruimen maakt gelukkig – Annelies Mentink
Organiseren van binnen naar buiten – Julie Morgenstern
Puur in balans - Rust en ruimte – Janneke de Leede
Rust in je huis en je hoofd – Sara van Wesenbeeck
Veel te druk – Kevin DeYoung
Vrouwen die te veel doen – Patricia Sprinkle

Wil je meer informatie hebben over een bepaald boek, vraag er dan gerust naar. Je kunt een reactie achterlaten maar ook een mail sturen.

4 opmerkingen:

 1. Interessant! Ken je ook: Op orde! Van Gera vd Berg?
  Op haar site kun je trouwens ook heel veel lezen over minimaliseren. Ze heeft me geïnspireerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker ken ik dat boek. Ik heb er zelfs een recensie over geschreven op dit blog. Je kunt deze hier terugvinden: http://christenleven.blogspot.com/2017/10/op-orde-minimaliseren-in-het-gezin.html
   Ik heb hem vergeten er tussen te zetten maar heb hem nu toegevoegd. Dank je wel!

   Verwijderen
 2. Rust in je huis en je hoofd. Wij hebben rust in huis, dat kan ik wel zeggen. Geen tv of radio, dat scheelt veel. En weinig spullen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.