16 mei 2018

Het geheim van een Titus 2-vrouw - Martha Peace

'Oude vrouwen eveneens, priesterlijk in haar optreden, niet kwaadsprekend, niet verslaafd aan veel wijn, in het goede onderrichtende, zodat zij de jonge vrouwen opwekken man en kinderen lief te hebben, bezadigd, kuis, huishoudelijk, goed en aan haar man onderdanig te zijn, opdat het woord Gods niet gelasterd worde'. 

Titus 2:3-5 Met de uitgave van het boekje 'Het geheim van een Titus 2-vrouw' is er in het Nederlands een prachtig, nieuw boek beschikbaar gekomen van Martha Peace. Haar eerste boek (De Godvrezende vrouw) verscheen in 2015 op de Nederlandse markt. Martha Peace laat Gods Woord spreken en bemoedigt vrouwen om zich te vormen naar het evenbeeld van Jezus Christus. Vanuit de Bijbel geeft ze zicht op de rol en plek van de vrouw in onze samenleving. Bijbelse normen en waarden voor het leven van een ideale echtgenote worden helder uiteengezet. De auteur verwoordt de inhoud vanuit de liefde en empathie van een vriendelijke en betrokken echtgenote en moeder.

 In dit nieuwe boek over de Titus 2-vrouw gaat de schrijfster op dezelfde lijn verder. Aan de hand van een aantal verzen uit het tweede hoofdstuk van het Bijbelboek Titus beschrijft Peace op een Bijbelse en praktische manier hoe ze invulling geeft aan de instructies in de verzen 3-5. Het boekje is bedoeld voor oudere en jongere vrouwen die verlangen naar vruchtbaar discipelschap. De schrijfster heeft een sterk verlangen gekregen om jongere christenvrouwen te onderwijzen en te bemoedigen. Ze laat zien dat God groei wil geven op het gebied van: geloofsleer, karakter en dienstbetoon voor Hem.

De volgende vragen komen o.a. aan de orde:
 • Hoe kan ik een jongere vrouw discipelen? 
 • Hoe gedraagt een Titus 2-vrouw zich? 
 • Wat onderwijst een Titus 2-vrouw? 
 • Waarom zou een Titus 2-vrouw onderwijs geven? 

Het boekje bestaat uit tien korte hoofdstukken en elk daarvan bevat aan het einde een flink aantal studievragen, vaak met verwijzingen naar andere Bijbelgedeelten. Deze kun je natuurlijk voor jezelf beantwoorden maar ze zijn ook zeer geschikt om in groepsverband te bespreken. Ook zou je samen met een oudere of juist jongere christenvrouw deze vragen kunnen doornemen.

Het is het verlangen van Martha Peace dat wij - als lezers van het boek - weer jongere vrouwen gaan onderwijzen en bemoedigen. Ik hoop van harte dat jij, net als ik, na het lezen van dit boek dit verlangen ook hebt gekregen!

Titel: Het geheim van een Titus 2- vrouw
Schrijfster: Martha Peace
ISBN: 9789082471151
Pagina's: 150
Prijs: €8,95

4 opmerkingen:

 1. Het is niet eens zo duur! Ik wilde je even zeggen dat ik blij ben met al je blogs en ze ook trouw lees. Dank je wel voor deze tip weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem ook in het bezit. Prachtig boekje, heb er veel aan gehad bij mijn vorming tot een mening toen me gevraagd werd een opleiding te gaan volgen voor mijn werk.
  Maar heb doormiddel van dit boekje te "zien" gekregen dat ik die keus niet moet maken!!
  Pak hem nog regelmatig om het weer eens op te frissen als de opleiding weer een verleiding voor me wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder om te horen dat het je op deze manier geholpen heeft. Het boekje is inderdaad inspirerend en helder geschreven en heeft mij ook al een aantal nieuwe inzichten gegeven.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...