14 maart 2018

Laten we ons huis zo bouwen dat het God verheerlijkt
Op mijn weblog heb ik al eens vaker gelinkt naar de website www.hartvoorgezin.nl. Regelmatig kijk ik op de site, of volg ik nieuwe artikelen en links via Facebook. Er staan zoveel bemoedigende filmpjes en artikelen op dat ik ze allemaal wel zou willen delen. 

Hart voor het gezin wil door het geven van onderwijs en toerusting bijdragen aan godvrezende relaties en huwelijken. Door middel van het beschikbaar stellen van literatuur/filmmateriaal en het verzorgen van lezingen, conferenties, trainingen en pastorale zorg moedigen ze christenen aan tot een heilige levenswandel. Voor mannen, vrouwen en jongeren in het vormen van een relatie, voor vrouwen en mannen in hun huwelijk, voor vaders en moeders in het opvoeden, voor jongeren in het opgroeien en zelfstandig worden en voor singles om toegewijd aan de Here te leven.

Ik wil jullie aanmoedigen om zelfs eens rond te kijken op de site!

Onderstaand stukje van Ann Voskamp sprak mij aan. Ik hoop dat het ook jou vandaag mag bemoedigen.

Wat zegt de Bijbel over mijn taak in het huishouden?
Velen beschouwen het huishoudelijk werk als een noodzakelijk kwaad, een vervelende en steeds terugkerende klus die je liever uitbesteed aan een huishoudelijke hulp. Maar als we gaan bedenken dat God ons vrouwen ertoe oproept om te zorgen voor ons huishouden en ons huis te besturen (Titus 2, 1 Timotheus 5), zou dat wel eens van grote invloed kunnen zijn op de kijk op ons huishoudelijk werk.

Spreuken 31 onthult een sterke en huishoudelijke vrouw die weigert het brood van de traagheid te eten. Wij mogen haar voorbeeld volgen en ons er op toeleggen om ons huis te maken tot een fijne plek voor een ieder die er komt of woont. Een plek waar orde en schoonheid is. Elke maaltijd, elk afgestoft meubelstuk, elke gedweilde vloer, elke gewassen en gestreken was geeft Hem eer als we ons werk aan Hem opdragen (1 Kor 10:31). Wij mogen de Heere op deze manier praktisch dienen.

Het is goed en belangrijk om te beseffen dat ons gezin een van onze hoogste prioriteiten is. Onze eventuele man en kinderen zijn de voornaamste personen in onze omgeving. Ons huishoudelijk werk volgt daarop (dus niet andersom). Pas later komen de verantwoordelijkheden buiten de deur.

Laten we als godvrezende vrouwen ons huis zo bouwen dat het God verheerlijkt.

“Als Christus centraal staat, als de afwas, de was, al mijn werk mijn danklied voor Hem is, dan regent het vreugde. Als we met volle overgave alleen Christus dienen, dan worden we liefhebbende dienaars van iedereen. Dat geeft ons voldoening.”


Ook de filmpjes van Gloria Furman zijn inspirerend en wil ik van harte aanbevelen.2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig blog! Hier word ik helemaal blij van. Ik ga zeker eens kijken naar de filmpjes van Gloria Furman.
    Al mijn werk, een danklied voor Hem! Mooi, want zo beleef ik dat ook helemaal.
    Bedankt voor de tekst van Ann Voskamp en de tip voor die website.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...