7 april 2017

Wie of wat staat er bij jou op de eerste plaats in je leven?

Toen sprak ​Samuel​ tot het hele ​huis​ van Israël: Als u zich met uw hele ​hart​ tot de HEERE bekeert, doe dan de ​vreemde ​goden​ uit uw midden weg, ook de ​Astartes, richt uw ​hart​ op de HEERE en dien Hem alleen.  Dan zal Hij u uit de hand van de Filistijnen redden. Daarop deden de Israëlieten de ​Baäls​ en de ​Astartes​ weg, en zij dienden de HEERE alleen. 1 Samuël 7:3 en 4
Deze ochtend las ik een indrukwekkend stukje uit 1 Samuël. Bovenstaande verzen zijn namelijk nog steeds heel actueel vandaag de dag. Samuël drong er bij de Israëlieten op aan hun vreemde goden weg te doen. De afgoden van tegenwoordig zijn veel onopvallender dan de goden van hout en steen, maar net zo gevaarlijk. Dat wat in ons leven het belangrijkste is of ons beheerst, is onze god. Geld, succes, bezittingen, trots of wat dan ook kan een afgod zijn als het Gods plaats in ons leven inneemt. Alleen God is onze dienst en aanbidding waard en we moeten niets handhaven dat daarmee concurreert. Als we 'vreemde goden' hebben, moeten we God vragen ons te helpen die te onttronen en God de hoogste plaats in ons leven te geven.

Wie of wat staat er bij jou op de eerste plaats in je leven?


4 opmerkingen:

 1. De eerste plaats... we weten allemaal wat we daar in zouden moeten vullen: Jezus Christus. Maar de wereklijkheid is toch vaak anders denk ik, vaak is het toch nog ons eigen ik... wat ik wil, wat ik denk, wat ik voel, wat ik doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marja, leuk dat ik je hier ontmoet! Voor de contactgroep van onze kerk ben ik bezig met een studie over 'God op de eerste plaats' en zoek op het internet naar ideeën, meningen en voorbeelden. En naarmate ik meer lees merk ik ook dak ik er zo vaak niets van bak!

   Verwijderen
 2. Dank je wel. Is een goede Bijbelstudie.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.