18 februari 2017

Nadenken over een volgende stapZoals ik in een eerder blogbericht schreef, is het manuscript van mijn nieuwe 'Bosvriendenboek' gecorrigeerd door mijn ouders. Ik heb het inmiddels opgestuurd naar een uitgever die veel kinderboeken uitgeeft en heb vorige week van hen (gelukkig vrij snel) antwoord gehad. Graag deel ik dit met jullie:

"Een paar weken terug mailde u ons uw manuscript ter beoordeling toe. We hebben het met belangstelling gelezen, maar helaas geen positieve uitgeefbeslissing kunnen nemen. Natuurlijk zal ik dat uitleggen.

Als eerste een compliment: wat is 'Het Raadsel van de Bosvrienden' een fijn, tijdloos verhaal. De aandacht en liefde voor de natuur, het fijne gezinsleven: het verhaal ademt een goede sfeer.
Als uitgeverij hebben we de luxe dat we een groot aanbod hebben van manuscripten van onze vaste auteurs. De planning voor dit jaar is dan ook al helemaal vol. Daardoor zijn we terughoudend in het uitgeven van debuten en hebben we besloten ons voorlopig te richten op onze vaste auteurs en de enkele debutanten waar we al langer mee samenwerken.
Inhoudelijk is het verhaal leuk, maar mag het nog wel wat sprankelender. De vertelstijl is behoorlijk beschrijvend. Maar daar staan sterke punten tegenover. U zou dan ook zeker kunnen overwegen om het manuscript bij  een andere uitgeverij aan te bieden.
Veel succes ermee!"

Opnieuw zal ik moeten nadenken wat ik met het manuscript zal gaan doen. Zal ik het opnieuw uitgeven bij Brave New Books of zal ik toch de stap wagen en het bij andere uitgevers aanbieden?
Wordt vervolgd...


3 opmerkingen:

  1. Ben benieuwd! Het lijkt mij juist zo leuk om het zelf uit te geven!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is ook zeker leuk maar omdat de prijs van het boek dan weer erg hoog wordt, is het ook een nadeel.

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.