De belangrijkste bediening van je leven

Hoe meer ik lees in het boek '100 bemoedigingen voor moeders' hoe meer ik ook inderdaad bemoedigd word. Onderstaand stukje vind ik perfect passen op dit weblog en wil ik dan ook graag met jullie delen.

'Een jonge moeder vertelde mij eens dat ze verjaardag van familie en vrienden erg moeilijk vond. Vaak kreeg ze dan de vraag wat voor werk ze deed. Wanneer ze vertelde dat ze thuisblijfmoeder was, werd haar gevraagd of haar zoontje niet naar een kinderdagverblijf ging, en vertelde men dat dat zo goed voor hem zou zijn. Ze durfde soms bijna niet te zeggen dat ze fulltime moeder was en dat ze haar kinderen graag om zich heen had.

Misschien herken je jezelf wel in deze vrouw. Als er gevraagd wordt naar wat je doet, bedoelt men bijna altijd werk buitenshuis. Verlies de moed niet, lieve moeder. Je bent betrokken bij de belangrijkste bediening van je leven. Je traint, onderwijst, verzorgt en voedt de volgende generatie. Wat een voorrecht om zo intensief betrokken te zijn bij je kinderen en hun te onderwijzen in de wegen van de Heere. In Deuteronomium 6:7 worden we opgeroepen om de woorden van de Heere onze kinderen in te prenten als we neerliggen en als we opstaan. Wie spreekt erover met je kinderen als jij het niet doet? Een klein kind absorbeert alles wat het ziet, hoort en voelt. Wat jij leert en zegt, wat de atmosfeer in je huis is, vormt jouw kind voor zijn leven; en degene die door jou gevormd is, zal ook weer anderen in zijn leven beïnvloeden. Jouw invloed raakt niet alleen hem, maar ook generatie na hem; andere mensen, de kerk en de samenleving. Misschien kom je zelf niet uit een godvrezende familie, maar met Gods hulp kun je het begin zijn van een godvrezende generatie.

In Zijn barmhartigheid heeft God ons de bediening van 'moeder' gegeven. Hij Zelf heeft ons uitgekozen voor onze kinderen. Hij is onze Opdrachtgever. Draag de titel 'moeder' met trots en bemoedig elkaar in deze belangrijke taak. Misschien ken je het volgende gezegde wel: 'The hand that rocks the cradle rules the world', oftewel: 'De hand die het ledikantje wiegt, regeert de wereld'. Wie weet wordt jouw kind wel de nieuwe minister-president!'

Reacties