19 september 2016

Het Woord in je hart - Tanneke Dorgelo

De Bijbel staat vol met prachtige teksten die je bemoedigen, troosten, bevestigen en die richting geven aan je leven. 'Het Woord in je hart' van Tanneke Dorgelo, helpt je om deze teksten in je hart op te slaan.
Het boek bevat 52 Bijbelteksten om uit je hoofd te leren en te memoriseren, zodat je op ieder moment kunt putten uit een schat aan inspirerende teksten. Een aantal van de Bijbelteksten zijn aangedragen door christenvrouwen die door hun beroep bekend zijn geworden. Ze vertellen over hun favoriete Bijbeltekst.

Dit boek is zeer geschikt om te gebruiken in je stille tijd met God. Je kunt een thema kiezen dat je aanspreekt en je in de bijbehorende Bijbelteksten verdiepen en deze overdenken. Het is overigens wel goed om de teksten in hun context te lezen en het hele Bijbelgedeelte te lezen. De memorisatietips die helder omschreven staan in het boek, kun je goed gebruiken bij het leren van de teksten.

De schrijfster van het boekje legt in haar inleiding uit dat ze een aantal jaren geleden begonnen is met het uit het hoofd leren van Bijbelteksten. Ze verlangde naar meer kennis van de Schrift en wilde graag een voorraad teksten in haar hart opslaan, zodat ze daaruit zou kunnen putten wanneer het maar nodig was. 'Memoriseren van Bijbelteksten brengt je veel', zegt Tanneke Dorgelo in een interview met CIP. Je kunt hier het hele interview teruglezen.
  • Het versterkt je geloof. 
  • Het verandert je. 
  • Het wapent je tegen verleiding. 
  • Het geeft je wijsheid. 
  • Het draagt bij aan jouw omgang met God. 
  • Het helpt je jouw geloof uit te dragen. 
  • Het bemoedigt jou en anderen. 
Het boekje bevat 16 thema's met elk drie verzen om te memoriseren. De thema's zijn o.a.: Geliefd, Schoonheid, Rust en Stilte, Vertrouwen op God, Vergeving en Gebed. 

De vormgeving van het boekje is mooi. Ook de ringband is erg praktisch zodat je het boekje ergens open kunt neerleggen op een plek waar je vaak komt. Het boekje is 11x15 cm en bevat 136 pagina's.'Het Woord in je hart' is verschenen in twee versies. Een met teksten uit de Herziene Bijbelvertaling en een met teksten uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Als je het leuk vindt om enkele pagina's van het boekje in te zien, kijk dan even op deze pagina.

Ik wil deze uitgave van harte aanbevelen aan iedereen die het verlangen heeft om verzen uit de Bijbel op te slaan in zijn of haar hart. Ze vertellen je over God, over zijn reddingsplan en Zijn wil voor jouw leven!

Ik heb het boekje al cadeau gedaan aan onze oudste dochter voor haar verjaardag. Wie zou jij er blij mee willen maken?

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.