5 juli 2016

Onderzoek naar wat een huwelijk in deze tijd succesvol maakt


Marriage Week Nederland komt met een bijzondere leerstoel Duurzame Relaties aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Dit berichtte het Nederlands Dagblad afgelopen week via dit artikelStichting Marriage Week Nederland werd in 2008 opgericht. Zij wil 'de grote waarde van het huwelijk onder de aandacht brengen en benadrukken hoe belangrijk het is om daarin te investeren.'

Misschien struikel jij ook even over het woord 'leerstoel' en daarom citeer ik gelijk even de uitleg die Wikipedia eraan geeft: Een leerstoel is in het academisch spraakgebruik een hoogleraarspost, bekleed door een gewoon of een buitengewoon hoogleraar. De hoogleraar bekleedt een leerstoel met een bepaalde leeropdracht, het onderwerp of vak waarin hij of zij geacht wordt onderwijs te geven en onderzoek te doen.

De hoogleraar – die voor een dag per week wordt benoemd – gaat onderzoeken wat, in deze tijd, huwelijken succesvol maakt. Ook kijkt zij wat je kunt doen als huwelijken in de knel komen. ‘Ons doel is onder meer dat overheden via nieuw wetenschappelijk onderzoek handvatten krijgen om beleid te maken dat duurzame liefdesrelaties in brede zin ondersteunt’, aldus Marriage Week.
(Het gaat om een vrouw, maar aangezien de benoeming nog niet officieel rond is, kan de stichting de naam nog niet bekendmaken).

Goed nieuws dus na de soms wat minder positieve berichten op mijn blog over second love e.d. Het is een prachtig initiatief dat hopelijk veel bekendheid gaat opleveren ook onder niet christenen. 
Ik ben heel benieuwd naar de opzet van het onderzoek en vooral naar de resultaten. Wie zouden ze t.z.t. hiervoor trouwens benaderen en hoeveel echtparen zullen er mee gaan doen? 
Wanneer ik een persoonlijk antwoord mag geven op deze vraag, zou ik antwoorden met de woorden uit Klaagl. 3: 22-23 'Het zijn de gunstbewijzen des HEREN, dat wij niet omgekomen zijn, want zijn barmhartigheden houden niet op, elke morgen zijn zij nieuw, groot is uw trouw!'

Je kunt op deze website  meer informatie vinden over de leerstoel en over wat het precies inhoudt.


3 opmerkingen:

 1. Mij houdt de volgende tekst 'bij de les': Filip2 :2 en 3.
  Annie van den Brink.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een mooie tekst! Dank je wel voor deze aanvulling.

   Verwijderen
 2. Wat goed dat hier aandacht aan besteed wordt.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...