15 februari 2016

Ruziemaken, hoe doe je dat?Ruziemaken, hoe doe je dat? Een vreemde titel voor een blogbericht over het huwelijk. Hoewel vrijwel iedereen een hekel heeft aan ruziemaken, is het heel belangrijk om te 'leren' om ruzie te maken. Geen enkele relatie ontkomt er namelijk aan. We leven in een gebroken schepping en ruziemaken hoort erbij. Zelfs wanneer je een goede, evenwichtige relatie hebt, zul je er af en toe last van hebben. Maar... troost je: volgens veel psychologen is ruziemaken juist heel gezond. Het helpt om oud vuil in je relatie op te ruimen.

Er blijken twee type mensen te zijn als het op ruziemaken aankomt (en wij leerden dit inderdaad ook bij de Marriage Course). Je hebt de zogenaamde neushoorn. Deze staat voor iemand die direct zegt waar het op staat, terwijl het type egel de neiging heeft om zich terug te trekken, waarbij hij soms indirect ruzie maakt door zijn stekels op te zetten. 

Carianne Ros gaf in onderstaand artikel 3 tips om 'goed' te leren ruziemaken. De moeite waard om eens te lezen.

1 opmerking:

  1. Wat een duidelijke en mooie beelden, van de neushoorn en de egel. Dank je wel voor het delen! En vooral de laatste tip, bid ervoor, zo waardevol.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...