8 december 2015

Opvoeden, gave en opgave - Essenties van christelijk opvoeden

Enige tijd geleden vond ik op de website van Driestar educatief een interessant boekje in de webwinkel; 'Opvoeden, gave en opgave - Essenties van christelijk opvoeden'.

Door de titel was mijn interesse snel gewekt natuurlijk en heb ik direct een recensie-exemplaar aangevraagd. Het boekje heeft als doel om ouders die christen zijn na te laten denken over het doel van het christelijk opvoeden in de praktijk van alledag.

Het boekje is verdeeld in twee delen. Het eerste deel handelt over de essenties van christelijk opvoeden vanuit Bijbels perspectief, met aandacht voor de ontwikkeling van kinderen, jezelf als opvoeder en opvoeden in de huidige maatschappij. Dit deel bestaat uit vijf hoofdstukken: Begeleid de trektocht, opvoeden vanuit de basis, de opvoeder, om gezin heen en opvoeden in deze tijd.
Er worden veel voorbeelden en vragen uit de praktijk aangehaald om het boekje zo praktisch mogelijk te maken. Door het hele deel heen staan ook regelmatig vragen die je zelf kunt overdenken of kunt bespreken met je man of vrouw.

Het is mooi om je door de tekst van dit boekje te laten bemoedigen, zodat je zin krijgt om door te gaan met de moeilijke en mooie uitdaging van opvoeden. Het boekje is zeer geschikt om samen met je echtgenoot of echtgenote of andere mede-opvoeders te bespreken om zo samen af te stemmen hoe je samen je gezin kunt begeleiden.

Het tweede deel bevat een kringhandleiding met ideeën voor acht bijeenkomsten die je kunt organiseren of volgen met andere opvoeders. Zo kun je samen met anderen aan de slag, om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en te bemoedigen. Het boekje wordt door Driestar educatief gebruikt bij diverse bijeenkomsten over opvoeding, zoals de opvoedingskringen en de basiscursus Christelijk opvoeden.

Over deze laatstgenoemde cursus zal ik een volgende keer wat meer vertellen.

Ben je geïnteresseerd in het boekje, dan kun je het bestellen via deze link. De kosten zijn aan de hoge kant maar voor €12,50 heb je wel een bemoedigend en praktisch boekje over de christelijke opvoeden in de hand! Een aanrader!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.