17 december 2015

'Geloof in het gezin' wil samenwerken

Geloof in het gezingaat een online opvoedplein opzetten. De stuurgroep heeft hiervoor groen licht gegeven. Voor ouders die hun kinderen een christelijke opvoeding willen geven, wordt het een plek om volop te grasduinen.

De stuurgroep opvoedingsondersteuning binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken heeft zich de afgelopen maanden laten informeren door diverse organisaties om een beeld te krijgen van wat er allemaal beschikbaar is op de christelijke opvoedmarkt. Daarnaast zijn de verwachtingen en behoeften van de achterban in kaart gebracht door een uitgebreide enquête onder ouders en kerkenraden. Duidelijk is: de bereidheid om samen sterk te staan voor de christelijke opvoeding is groot en het aanbod is nu erg versplinterd.

Online opvoedplein
Voor allerlei vragen kunnen ouders op het online opvoedplein terecht. Of je nu peuters hebt of pubers. Er zal informatie te vinden zijn over thema’s variërend van leren bidden en bijbellezen tot omgang met sociale media of sport. Het opvoedplein biedt informatie, ervaringsverhalen, literatuurtips, praktische handreikingen en materialen. 

Om geschikt materiaal voor het opvoedplein te kunnen bieden, zoekt het samenwerking met andere organisaties. Geloof in het gezin kan natuurlijk niet van alle markten thuis zijn. Voor specialistische vragen over bijvoorbeeld mishandeling, verslaving of adoptie heeft het opvoedplein een doorverwijsfunctie. 

Werk jij misschien zelf voor een christelijke organisatie of ben je nauw betrokken bij een organisatie die met christelijk opvoeden te maken heeft of schrijf jij zelf over opvoeden op jouw website of weblog of ben je op een andere manier betrokken bij christelijk opvoeden?

Laat het weten aan Margreet van den Berg - van Brenk  margreet@geloofinhetgezin.nl

Kijk voor meer informatie op www.geloofinhetgezin.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.