7 november 2015

Herschrijven van mijn kinderboek

Onlangs heb ik al geschreven over mijn nieuwe boek over stille tijd dat uitgegeven zal gaan worden in het voorjaar van 2016. Ik ben er druk mee bezig en ben aan het schrappen en herschrijven. Het kost tijd maar is de moeite waard denk ik...

Nu heb ik afgelopen week de stoute schoenen aangetrokken en ook mijn eerste boek - het kinderboek 'Het Geheim van de Bosvrienden' -  opgestuurd naar een (andere) christelijke uitgeverij. Het is in 2013 al wel uitgegeven maar dit was in eigen beheer. Het leek mij leuk om het toch uit te gaan geven via een echte uitgever.
Tot mijn grote verbazing en vreugde was de uitgever enthousiast over het boek en wilden ze het graag uitgeven maar wel op voorwaarde dat ik het ik boek herschrijf op AVI niveau M5. (Het is in eerste instantie geschreven voor kinderen van 9-12 jaar). Ik moest eerst even uitzoeken wat dit precies inhield maar daar heb ik nu een redelijk beeld van.

Tja... nu zijn de raderen aan het draaien natuurlijk. Zal ik het hele boek gaan herschrijven op dit niveau? Het wordt aan de ene kant dan een totaal ander boek maar aan de andere kant zit er ook een flinke uitdaging in en zal mijn boek over niet al te lange tijd gewoon in de winkels te koop zijn. 

Zouden jullie je boek herschrijven als het daardoor uitgegeven zou worden door een uitgever ook als het boek drastisch herschreven moet worden?

Graag jullie advies!


3 opmerkingen:

 1. Daar vraag je nogal wat Wendy... eerlijk gezegd denk ik niet dat een uitgever kan dicteren wat jij zou moeten schrijven. Je hebt een boek geschreven en zij vinden dat het anders moet... en dan hebben we het niet over standaard redigeren, maar echt een ander verhaal schrijven. Ze zoeken iets en ze vragen jou dat te schrijven... dat is toch eigenlijk omgekeerde wereld? Ja, elke schrijver droomt ervan om zijn/haar boeken in de boekhandel te hebben via een traditionele uitgever, maar of dat nu zo zaligmakend is... de pr moet je toch zelf doen of er voor betalen.
  Maar goed, als je het ziet zitten zou ik het zeker doen, als je er tegenop ziet... dan niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je er enthousiast over bent, zou ik het doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank jullie wel voor jullie reacties Marja en Jedidja.
  Inmiddels heb ik nagedacht en een besluit genomen. In een volgend blogberichtje besteed ik er aandacht aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.