6 oktober 2015

Eros online - Wietske Noordzij en Erik Smit

Heb je als ouder of opvoeder wel eens gehoord van onderwerpen als sexting, seks in games of grooming? Onze maatschappij staat bol van de seksuele beelden en toespelingen en ook online speelt seksualiteit een grote rol.

Het boekje Eros online geeft uitleg aan verschillende vormen van seksualiteit online. Het boek staat vol praktische tips om kinderen en jongeren te begeleiden bij sexting, gamen, social media, webcam, pornografie en grooming. Daarbij gaan de auteurs op zoek naar Gods richtlijnen hiervoor.

Je kunt hier de eerste pagina's van het boekje bekijken.

De auteurs van dit boek - Erik Smit en Wietske Noordzij - zijn de nieuwe organisatie Raise Up gestart in maart 2015. Het is hun overtuiging dat jonge mensen liefde, onderwijs, veiligheid en begeleiding nodig hebben van mensen uit hun eigen omgeving, om op te groeien naar Gods beeld en hun plaats in te nemen in Zijn Koninkrijk. Die mensen wil Raise Up toerusten en in beweging brengen om verschil te maken in de levens van de kinderen en jongeren om hen heen.
Of je nu ouder bent of jeugdwerker, leerkracht, buurvrouw, gastouder, mentor, grootouder of wat je rol ook is: jij kunt het verschil maken in het leven van een kind of jongere! Raise Up is een beweging die gelooft in de talenten, kansen en mogelijkheden van kinderen en jongeren. Door het delen van kennis, vaardigheden, ervaringen en praktische handvatten zorgen we samen voor de volgende generatie.

Het boek is zeer geschikt voor ouders, opvoeders, jeugdwerkers e.a. met kinderen van 8 jaar en ouder.
Van Eros online is ook een werkboek ontwikkeld, waarmee je rondom dit thema meteen praktisch aan de slag kunt met je eigen kind of met een groep kinderen/jongeren binnen een kerk, school of club.

Van deze auteurs, namens de organisatie Raise up, verscheen ook het boek Maak ze sterk, over de weerbaarheid van je kind. Het volgende deel in de serie verschijnt D.V. begin 2016 en gaat over gamen.1 opmerking:

  1. Ik had nog niet gehoord van het boekje. Wel nuttig! Zeker in deze tijd is echte liefde, en veiligheid zo belangrijk. Goed initiatief, en goed om te weten, zodat ik anderen er op attent kan maken van Raise up.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.