14 oktober 2015

Bidden, bedaren, bestuderen


De laatste week ben ik heerlijk in ons huis aan de gang. De zolder is opgeruimd, spullen zijn uitgezocht en weggegeven of te koop aangeboden en alles ruikt weer lekker fris. Heerlijk is dat om hiermee bezig te zijn. Toch zijn mijn gedachten er niet helemaal bij de laatste weken. Ik kan helaas niet in detail treden hierover maar er zijn op dit moment best lastige dingen die spelen in ons gezin. Misschien wil je hiervoor bidden ook al weet je niet exact wat er aan de hand is? God weet het wel :)

Vandaag las ik deze bemoediging voor mijzelf maar misschien ook wel voor jou!

'Dus je hebt kinderen en je verlangt naar een beetje vrede en rust? Ik heb drie B's voor je, drie manieren om dat te bereiken. De eerste is bidden. Bid vaak en bid voortdurend. Leg alle zorgen die zich in je geest hebben opgestapeld in Gods handen. De tweede is bedaren. Zoek je rust bij de Here als er iets erg gebeurt. Als je kind ziek wordt. Als je te horen krijgt dat het bedrijf waar je man werkt gaat inkrimpen. God heeft beloofd je nooit te begeven of te verlaten. De laatste is bestuderen. Bestudeer Gods Woord. Bestudeer het leven van Jezus. Laat tot je doordringen hoe Hij ook in zeer stressvolle situaties rust uitstraalde. Denk aan de houding van Jezus bij alles wat je vandaag en morgen doet. Bid. Bedaar. Bestudeer. Laat je hart rusten in Hem en ervaar Zijn vrede - zelfs in de moeilijkste, uitdagendste omstandigheden!'

uit: Een moeder naar Gods hart - Elizabeth George
Foto van www.groeimagazine.nl 


3 opmerkingen:

  1. Ik zal voor je bidden. Gebed is zo sterk dat onderschatten veel. Dank voor je stuk het is erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi stukje, dank je wel! Ik zal voor je bidden.
    Hartelijke groet, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.