30 september 2015

Organizing tips (6) - Bewaardoos voor je kinderen

Voorbeeld van een bewaardoos
Wat is het leuk om allerlei spulletjes te bewaren van je kinderen! Misschien ken je het ook wel: je zet trots de eerste schoentjes in de vensterbank, bewaart de eerste tandjes en het eerste haarlokje zorgvuldig in een doosje en legt de schoongewassen, stuk geknuffelde allerliefste knuffel in een doos op zolder of op een plank boven het bed. De eerste kleertjes leg je apart en ook het boekje van het consultatiebureau wil je natuurlijk bewaren en zet je ergens in de boekenkast. Kortom, overal in het huis heb je speciale plekjes voor deze bijzondere en speciale dingen vol herinneringen.

Toen onze oudste een paar jaar oud was, heb ik ergens een hele mooie bewaardoos gekocht en al die spulletjes die ik net noemde zorgvuldig opgeborgen. De doos heb ik aangevuld met het eerste slabje, haar eerste armbandje, enkele oude gulden muntstukken, haar geboortekaartje en later ook haar poëziealbum, haar eerste armbandje, kleine erfstukken van haar oma enz. Allerlei dingen die waardevol zijn, heb ik in deze doos bewaard en raken we zo niet meer kwijt.
Uiteraard heb ik dit ook voor de andere drie kinderen gedaan. Het is ontzettend leuk om dit te doen en bij te houden en de kinderen waarderen het zeer en kijken er regelmatig in!

Als je het leuk vindt, kun je de doos ook nog versieren of voorzien van de naam of geboortejaar.
De afbeelding hierboven zou een goed voorbeeld kunnen zijn maar als je op internet zoekt, zijn er heel veel leuke dozen te vinden die je zou kunnen kopen of versieren.

Heb jij een speciale bewaardoos voor je kind(eren)? Of bewaar jij waardevolle spulletjes op een andere manier?

2 opmerkingen:

  1. Ja, ik bewaar ook van alles! Bij de geboorte van de tweede kreeg ik zelfs het haakje om de vliezen te breken en de schaar waarmee de nsvelstreng is doorgeknipt :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat zijn bijzondere dingen Lisanne. Bijzonder om ook dat te bewaren!

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.