7 juli 2015

Een waardevol advies


Ted Tripp biedt een belangrijk advies over werk en de opvoeding van onze kinderen:

"Onze cultuur heeft geen Bijbels begrip van wat hard werken is. De visie is er één van nut: we werken om te overleven of om voorspoed te verkrijgen. De waarheid is dat God de mens gemaakt heeft om te werken. Zelfs voor de zondeval van Adam en Eva hadden ze betekenisvol werk te doen. Het is de roeping van de mensheid om de schepping te verzorgen en te onderhouden... Wanneer kinderen nooit de vreugde van werk geleerd wordt, wanneer ze toegestaan wordt om zelf een weg te vinden in de wereld van entertainment en elektronische spelletjes zullen ze nooit gaan begrijpen dat ze gemaakt zijn om te genieten van betekenisvol werk."

"Ik bemoedig mannen vaak om wanneer de mogelijkheid er is, een baan te zoeken die minder stress en verantwoordelijkheid met zich meedraagt zodat ze meer tijd aan thuis kunnen geven. Hierdoor zijn ze beter in staat om te genieten van vrouw en kinderen en te werken aan de ontwikkeling van relaties. In Spreuken 23 klinkt de waarschuwing om niet rijkdom na te jagen, dat als een "arend ten hemel vliegt" (v. 4,5) maar wordt er gesproken van de blijdschap en vreugde die een vader van een wijze zoon bezit (v. 24,25). Doe wat gedaan moet worden om jezelf te geven aan de relaties die gezin en thuis aantrekkelijk maken voor je kinderen."

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.