16 juni 2015

Praktische aanwijzingen voor de opvoeding van je kinderen  1. Bid als ouders dagelijks voor je kinderen, doe het zo mogelijk samen en noem ze één voor één in je gebed.
  2. Lees zo mogelijk, al vroeg een eenvoudige kinderbijbel met je kinderen en leer ze enige tijd te nemen om te luisteren. Bidt samen met ze, ga ze daarin voor. Alleen als je hier vroeg mee begint, zal het later geen problemen geven. Het wordt veel moeilijker om dit later nog in te voeren.
  3. Het is goed om, als ze wat ouder worden, hen zelf te laten lezen en met hen erover te spreken. Leer ze voor elkaar te bidden.
  4. Leer je kinderen zo vroeg mogelijk dat in jouw huis Jezus gediend wordt en dat van iedereen, van jong tot oud, verwacht wordt dat men rekening houdt met Gods Woord.
  5. Wees zelf een voorbeeld en wees ook bereid toe te geven als er iets verkeerd ging, je kinderen zullen daarvan leren.
  6. Wees ook vooral consequent in hetgeen je tot je kinderen zegt. Het is niet goed als ouders de ene keer iets verbieden en het de andere keer weer toestaan.
  7. Zorg dat je altijd één lijn trekt met je partner en bespreek mogelijke meningsverschillen NOOIT waar je kinderen bij zijn.
  8. Ouders moeten ook werken aan de ontwikkeling van zelfvertrouwen bij kinderen. Door positieve bevestiging, liefdevolle correctie en tegelijk open communicatie.
Bron: fam. Herbold

Welke waardevolle aanwijzingen zou jij nog toe willen voegen en zijn in jullie gezin van belang?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.