30 juni 2015

Lespakket Corrie ten Boom - Corrie4Kids

Corrie4Kids is een lespakket over het leven van Corrie ten Boom. Zij leefde van 1892-1983 en werd wereldberoemd. Haar boodschap van vergeving door het geloof in de Here Jezus heeft miljoenen mensen bereikt en is nog steeds actueel. Het lespakket laat kinderen zien wat oorlog met mensen doet, maar ook hoe vergevingsgezindheid en liefde uiteindelijk overwinnen.

Het lespakket is ontwikkeld bij het kindermagazine 'Corrie'! Dit kindermagazine kan ook zonder lespakket gelezen worden, maar om echt iets van Corrie ten Boom te leren is het lespakket een must. Het lespakket en kindermagazine sluiten nauw aan bij het onderwijs over de Tweede Wereldoorlog. Het sluit ook aan bij levensbeschouwelijke vakken en bij onderwijs gericht op sociaal-emotionele ontwikkeling. Het lespakket is geschikt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Het lespakket Corrie4Kids bevat naast het kindermagazine een lerarenhandleiding, een leerdagboek, een digibord viewer en een DVD. Je kunt HIER alle materialen bekijken.
Het kindermagazine kan natuurlijk ook gewoon thuis (voor)gelezen worden. Je kunt het samen met je kind bespreken en daarna samen de vragen doornemen.


Het complete lespakket
Inhoud van het magazine
Het magazine 'Corrie!' bestaat uit drie vensters. Ieder venster begint met een mooi geïllustreerde plaat. Deze geeft de kinderen een indruk van wat er in het venster aan de orde komt.
Originele foto's, korte informatieve tekst, spannende verhalen en een levendige tijdlijn wisselen elkaar op een prettige manier af. Zo worden de kinderen meegenomen in het verhaal van Corrie ten Boom met drie 'vensters': De Schuilplaats, Geen fouten, maar plannen en De boodschap doorgeven.

DVD
De dvd 'Het verhaal van Corrie ten Boom voor kinderen' is een animatiefilm voor kinderen. De 30 minuten durende film is in het lesprogramma van het derde venster (De boodschap doorgeven) opgenomen.

Het hele lespakket ziet er fraai uit. Het magazine, het leerdagboek en de lerarenhandleiding zijn prachtig vormgegeven en nodigen uit om keer op keer gelezen te worden. Ook is er in het leerdagboek veel ruimte opgenomen om te schrijven.

Het leerdagboek

Graag wil ik dit lespakket van harte aanbevelen bij leraren en ouders. Wil je meer weten over het lespakket of heb je vragen? Ga dan even naar de website www.corrie4kids.nl  Op de website is ook een promotievideo te zien.


4 opmerkingen:

  1. Dank je wel! Ik ga ook even daar kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de positieve recensie van Corrie4Kids. Als ontwikkelaars hebben we samen met het Corrie ten Boomhuis geprobeerd Corries boodschap van liefde en vergeving door Jezus zo vorm te geven dat het jongeren (en ouderen) persoonlijk aanspreekt. Inmiddels blijkt dat jong en oud stil wordt wanneer er met het lespakket gewerkt wordt. Uit de vele ervaringen wil ik er één delen: Tijdens de presentatie van het lespakket waren er van de dertig leerlingen maar enkele christelijk. Daarom vertelde ik de leerlingen dat de boodschap van Corrie alleen goed te begrijpen is, wanneer je beseft dat Corrie geloofde in de God van de Bijbel. Een van de 'stoere' jongens antwoordde daarop:'Maar ik geloof niet in God hoor.' Mijn antwoord: 'Toch denk ik dat ook jij iets van Corrie kunt leren, maar daar hebben we het later over.' Na ruim een middag werken over Corries leven, vroeg ik de leerlingen: 'Wat hebben jullie nu geleerd van Corrie?' Spontaan en als eerste reageerde de betreffende jonge: 'Nou, als God zegt dat je de hand uit moet steken voor vergeving, dan moet je dat ook doen.' Hoe mooi! De jongens die naast hem zaten, keken verbaasd: 'Zegt hij dat?' Toen de jongen dat door had, schrok hij zichtbaar van z'n eigen woorden. Snel zei hij er achteraan: 'Ja, dat zegt Corrie hoor', terwijl hij naar de foto van Corrie op het digibord wees. We glimlachten naar elkaar, beiden waren we niet vergeten wat er bij de kennismaking gezegd was.
    Zomaar een van de vele mooie dingen die gebeuren tijdens het onderwijs uit Corrie4Kids. Op de website www.corrie4kids.nl spreken kinderen over hun ervaringen en staat er een gastenboek vol persoonlijke berichtjes van wat het met kinderen doet. Zo zien we dat door het het onderwijs over het leven Corrie ten Boom, God met mensen aan het werk gaat.

    Bert Kalkman (Edu-Sign, ontwikkelaars van Corrie4Kids)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.