18 juni 2015

Een inspirerende advertentie

Meestal besteed ik niet veel aandacht aan advertenties in kranten of tijdschriften. Toch is onderstaande tekst mij deze keer niet ontgaan. - Een boek met je eigen verhaal - stond erboven. Ik deel graag een bewerkte, verkorte versie van de advertentie om zo ook jullie te inspireren!

'Moeder, echtgenote, collega en vriendin*, je bent het allemaal. Maar ben je eigenlijk ook nog die schrijfster die al heel lang met een verhaal in haar hoofd rondloopt? Als een uitlaatklep of een manier om je gedachten op orde te brengen?

Het schrijven van een boek is een vak apart, maar wel een vak dat je kunt leren. Dat ontdekte ook Coby Kremer, de auteur van Hartschrift: "Schrijven geeft inzicht in mijzelf, het geeft een stuk bewustwording, het ordent je gedachten en het is ook nog eens heel leuk om te doen."
Misschien ben je al eens begonnen aan een boek, of heb je zelfs al meerdere manuscripten op je harde schijf staan. Misschien ben je ook wel in de dagboekfase blijven hangen, terwijl je veel kennis hebt waar anderen van zouden kunnen profiteren en die je zelf graag zou delen. Zet dan gewoon je pen op een papier, of je vingers op een toetsenbord, en begin te schrijven.

Als je inspiratie nodig hebt, zijn hier een paar ideeën:
 • je levensverhaal
 • een oude familiegeschiedenis
 • de impact van een adoptie of een ziekte op je leven
 • jouw manier van omgaan met single of moeder zijn*
 • de opstart van je eigen bedrijf
 • je eigen recepten
 • inspirerende teksten
 • voorleesboek of kinderverhaal
 • een mooi, inspirerend, moeilijk of spannend verhaal
* Dit geldt natuurlijk ook voor vader, echtgenoot en vriend!

Heb jij misschien al heel lang het idee om een boek te schrijven? Heb je misschien al iets opgeslagen op je computer of geschreven in een schrift? Maak er eens werk van, vraag eens iemand om advies en probeer zo ook anderen te inspireren of te bemoedigen!

Je kunt je boek opsturen naar een uitgever of je kunt het zelf uitgeven bij Brave New Books of Jongboek.nl 


4 opmerkingen:

 1. "Ooit" zei destijds de jonge man vol goede voornemens, "zal ik het boek schrijven dat geschreven moet worden". Nu was hij oud en zijn goede voornemens waren vervlogen tijd. Hij prevelde in zichzelf het slotwoord: "Nooit!"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk geschreven. Bepaalde dingen zijn leuk om over te schrijven. Andere weer niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb al zoveel mensen bemoedigd om hun verhaal op te schrijven en uit te werken of zelfs uit te geven... dat ik bijna zelf niet meer aan schrijven toe kom :)

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.