Laten we ons huis zo bouwen dat het God verheerlijkt

Onlangs kwam ik een opbouwende website tegen met veel mooie boeken, artikelen en video's.


Onder het menu 'Vrouw en moeder' vond ik dit inspirerende stuk dat ik graag wil delen:

Velen beschouwen het huishoudelijk werk als een noodzakelijk kwaad, een vervelende en steeds terugkerende klus die je liever uitbesteedt aan een huishoudelijke hulp. Maar als we gaan bedenken dat God ons vrouwen ertoe oproept om te zorgen voor ons huishouden en ons huis te besturen (Titus 2, 1 TimoteĆ¼s 5), zou dat wel eens van grote invloed kunnen zijn op de kijk op ons huishoudelijk werk.

Spreuken 31 onthult een sterke en huishoudelijke vrouw die weigert het brood van de traagheid te eten. Wij mogen haar voorbeeld volgen en ons er op toeleggen om ons huis te maken tot een fijne plek voor een ieder die er komt of woont. Een plek waar orde en schoonheid is. Elke maaltijd, elk afgestoft meubelstuk, elke gedweilde vloer, elke gewassen en gestreken was geeft Hem eer als we ons werk aan Hem opdragen (1 Kor 10:31). Wij mogen de Heere op deze manier praktisch dienen.

Het is goed en belangrijk om te beseffen dat ons gezin een van onze hoogste prioriteiten is. Onze eventuele man en kinderen zijn de voornaamste personen in onze omgeving. Ons huishoudelijk werk volgt daarop (dus niet andersom). Pas later komen de verantwoordelijkheden buiten de deur.

Laten we als godvrezende vrouwen ons huis zo bouwen dat het God verheerlijkt.

“Als Christus centraal staat, als de afwas, de was, al mijn werk mijn danklied voor Hem is, dan regent het vreugde. Als we met volle overgave alleen Christus dienen, dan worden we liefhebbende dienaars van iedereen. Dat geeft ons voldoening.”

Ann Voskamp – Duizendmaal dank

Reacties

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.