15 december 2014

David is niet bang - Angelique Bos

Onlangs ontving ik een recensie-exemplaar van het boek 'david is niet bang'. Het is geschreven door Angelique Bos. Wanneer je de voorkant van het boek bekijkt, valt het direct op dat de titel niet met hoofdletters geschreven is. Het boek is dan ook geschikt voor beginnende lezertjes. Kinderen van ongeveer 5/6 jaar kunnen dit boekje prima zelf lezen (AVI M3).
Liza- Beth Valkema heeft het boek leuk geïllustreerd met passende zwart-wit afbeeldingen.

Op een humoristische manier schrijft Angelique Bos over het leven van David. Ze gebruikt er veel fantasie bij maar dat spreekt juist aan. Zo slaapt David onder een dekbed en gaat hij hardlopen en zwemmen. Ook de schapen praten onderling met de nodige humor.

Gaandeweg het boek komt het bekende Bijbelverhaal waarin David die Goliath verslaat tot leven. Er wordt eerst wat over de thuissituatie van David verteld en kort daarna wil hij zijn broers gaan opzoeken. Zijn moeder is bezorgd maar wordt er door David op gewezen dat God bij hem is. Vader geeft hem een kaart mee voor onderweg. David gaat op pad en God zal hem uiteindelijk ook helpen om Goliath te verslaan.

maar david is niet bang.
hij zegt:
'jij bent groot en sterk.
en vecht met zwaard en speer,
maar ik kom
in de naam van de heer!'

Persoonlijk vind ik het erg mooi dat dit vertrouwen van David zo goed naar voren komt. Hij zegt dat God zijn harnas is. David doet zijn best én God doet de rest!

Angelique Bos woont in IJsselstein, is leerkracht op een basisschool, moeder van vier kinderen en actief kinderwerker. Zij heeft ook het boek jona rent weg geschreven.


1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...