21 november 2014

10 vragen aan... Nelly Klop - van der Bas

Mijn naam is Nelly Klop - van der Bas, ben getrouwd en heb 3 kinderen en 1 kleinkind. Schrijven doe ik graag. Inmiddels zijn er 12 kinderboeken verschenen, een gedichtenbundel en een roman.

Wanneer is jouw ‘passie voor schrijven’ begonnen?
Al jong. Van mijn 12e schrijf ik al gedichten, maar het is vaak heel periodiek dat ik gedichten schrijf. Al krijg ik af en toe wel een opdracht voor iemand. 17 jaar geleden kwam mijn gedichtenbundel uit. Daarna ben ik al snel begonnen met een kinderboek en pas veel later aan een roman.

Op welke manier komt jouw ‘christen-zijn’ terug in het schrijven van je boeken?
Normen en waarden, maar ook in de gebeurtenissen. Niet opgelegd, maar er doorheen verweven.

Waar geniet je het meeste van tijdens het schrijven?
Dat je je inspiratie nooit zelf in de hand hebt. Het wordt me gegeven. En het wordt heel duidelijk gestuurd.

Wat is jouw favoriete plek om te schrijven?
In de huiskamer en het liefst 's morgens heel vroeg.

Hoeveel tijd besteed je in een week aan het schrijven?
Als ik met een boek bezig ben, ben ik 6 dagen aan het schrijven. En de tijd verschilt heel erg. Meestal wel een paar uur.

Welke boeken heb je geschreven en met welk boek ben je op dit moment bezig? Kun je al iets vertellen over je nieuwste boek?

Gedichtenbundel: Uit diepten van ellende roep ik tot U.

Kinderboeken: Mary, Mary gaat naar school, Noortjes Kerstvakantie, Noortje krijgt een broertje, Noortje helpt Dries, Noortje gaat op schoolreis, Noortje moet naar het ziekenhuis, Noortje vindt een hond, Noortje naar de tandarts, Noortje en Dries en de dief, Noortje en Dries vieren Koninginnedag, Noortje krijgt een parkiet.

Roman: De gebroken muur.

Ik ben met twee nieuwe boeken bezig. Een is een roman, dat is het vervolg van ‘De gebroken muur’. Het gaat over verwerken van moeilijke jeugd en rouw. En een kinderboek.

Wat is je grootste fout die je gemaakt hebt als schrijver?
Twee boeken tegelijk te schrijven, zowel een kinderboek als een roman. Dat kinderboek werd taalkundig een fiasco en kreeg het terug van de uitgeverij met de opmerking: wat heb jij nu gedaan? Neem het boek nog eens door.
Ik heb er hartelijk om gelachen en gauw weer goed doorgewerkt en nooit meer tegelijkertijd en dan bedoel ik elke dag aan twee boeken werken. Wanneer het kinderboek af is ben ik weer bezig met een roman. Nu is de roman af en ben ik weer bezig met een kinderboek.

Wat is het beste advies dat je een beginnende schrijver zou meegeven?
Van kinderboeken: bij elke leeftijd ben je aan regels gebonden van het AVI. Vraag daar eerst naar wanneer je een kinderboek gaat schrijven. Dat scheelt enorm veel tijd om niet alles weer te hoeven veranderen. En bij een roman, eerst denken en dan gewoon beginnen te schrijven. En vooral eerst met gebed beginnen! Zorg dat je waarheid schrijft en pluis alles uit. En houdt de spanningsboog goed.

Wie is jouw favoriete schrijver of schrijfster en waarom?
Kristen Heizmann, Dee Henderson, Tom Davis. Ze zijn levensecht , christelijk en er zit een hele goede spanningsboog in.


Wat is jouw droom als schrijver?
Echt een droom heb ik niet , maar ik zou veel meer willen schrijven. Maar dat geef ik in Gods handen.

Kijk voor meer informatie over Nelly en haar boeken op haar website www.nellyklop.nl 


1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...