16 september 2014

Frisse Kijk 2 - Marja Verschoor

- Heel vaak is de stilte de uitnodiging die God nodig heeft om tot ons te spreken - 

Net zoals ik gedaan heb met Frisse Kijk 1 - dat overigens nog steeds verkrijgbaar is - wil ik graag Frisse Kijk 2 van Marja Verschoor - Meijers onder jullie aandacht brengen.

Ook dit nieuwe boek van Marja is weer zeer de moeite waard. De onderwerpen zijn afwisselend (het zijn 12 columns die Marja voor het blad Opwekking Magazine heeft geschreven) en zetten stuk voor stuk aan tot nadenken. Ook de vragen die bij elk hoofdstuk staan, sluiten goed aan bij het betreffende onderwerp. Het boek, dat overigens erg handzaam is door de ringband, biedt ook ruimte om je gedachten onder woorden te brengen en deze op te schrijven. Ook deze uitgave is voorzien van prachtige foto's die door de schrijfster zelf gemaakt zijn.

Door het boek  heen staan prachtige citaten en 'nadenkertjes' die verfrissend zijn en je aan het nadenken zetten:

'Op je gemakje ronddobberen tijdens je reis met de Allerhoogste heeft niets te maken met de wedstrijd waar we ons als gelovigen voor hebben ingeschreven, en die we uit moeten lopen met de eerste prijs voor ogen.'

'Twijfel breekt geloofsvertrouwen af. Geloofsvertrouwen breekt twijfel af.' 

Het boek is geschikt voor individueel gebruik maar door de studie- en gesprekspunten die aan het einde van elke hoofdstuk staan, is Frisse Kijk juist ook zeer geschikt voor groepen en kringen. De vragen zijn prikkelend en geven je in veel gevallen een 'frisse kijk' op soms zulke vertrouwde Bijbelgedeelten.

Wie het bestellen wil, kan hier kijken. Wie meer wil weten over de schrijfster kan op haar website 'Frisse Kijk' terecht of eens één van haar weblogs bezoeken!


3 opmerkingen:

  1. Je maakt me nieuwsgierig!! Dank je wel voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed en fris uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het nog niet gezien, maar ik weet dat de 1e ook heel aantrekkelijk is. Ik ben benieuwd! Leuk dat je op je blog er aandacht aan geeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...