12 mei 2014

Liefde voor twee - Ed en Gaye Wheat

Afgelopen maand heb ik een boek in handen gekregen dat ik in eerste instantie zelf niet zo heel gauw zou uitzoeken. Bij nader inzien vind ik het jammer dat ik dit boek niet eerder gelezen heb.
Het gaat om het boek 'Liefde voor twee' van Ed en Gaye Wheat.

Ed raakte als huisarts de afgelopen jaren steeds meer betrokken als raadgever bij huwelijksproblemen. Dit heeft geleid tot spreekbeurten en adviezen over het huwelijk in diverse kerken, middelbare scholen, seminaries en andere plaatsen.
De inhoud van het boek is erop gericht allerlei vragen op seksueel gebied te beantwoorden die vaak voorkomen in het huwelijk. De schrijvers laten Bijbelse, medische, technische, emotionele en geestelijke aspecten van het seksuele leven aan de orde komen.

Liefde voor twee is een handboek voor mensen die een blijvende huwelijksrelatie met elkaar aangaan of die relatie willen verdiepen. Het boek is bedoeld voor mensen die niet willen meedoen met de mode van vrijblijvende verhoudingen en die zich in hun seksuele leven door Bijbelse principes laten leiden.
Het boek is open, maar niet schaamteloos. Op fijngevoelige wijze wordt aangetoond dat God man en vrouw voor elkaar heeft gemaakt. Hij wil dat ze één vlees zijn en seksueel van elkaar genieten. In die relatie is er geen plaats voor preutsheid, noch voor dierlijke hartstocht.
Er is vrijheid om wederzijdse liefde spontaan te uiten, zonder terughoudendheid.

Het boek is zeer praktisch en doortrokken van een diepe verwondering over de schoonheid van wat God aan echtparen geeft. Een aanrader dus voor elk (toekomstig) echtpaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...