16 mei 2014

10 vragen aan… Marja Verschoor - Meijers

Mijn naam is Marja. Meijers is de naam van mijn vader en Verschoor is de naam van mijn man, dus eigenlijk heb ik zelf geen achternaam ;) Wij wonen, als we niet op reis zijn, met z’n tweeën in een piepklein huisje onderaan de dijk.

Wanneer is jouw ‘passie voor schrijven’ begonnen?
Vanaf het moment dat ik schrijven kon. Of eigenlijk al eerder. Ik herinner me dat mijn oudste broer al naar school ging en leerde lezen en schrijven, dat vond ik zo fascinerend. Met zijn hulp zette ik mijn eerste woorden op papier. Ik was dol op boekjes, schriften, notitieblokjes en dagboeken en begon al op heel jonge leeftijd (8 schat ik) met het schrijven van korte verhalen en gaf een eigen tijdschrift uit binnen mijn vriendinnenkring.

Op welke manier komt jouw ‘christen-zijn’ terug in het schrijven van je boeken?
Mijn boeken vallen binnen het genre non-fictie. Ik schrijf boeken over de praktische toepassing van Bijbelse waarheden. Ik schrijf over dingen die ik in elk geval zelf toepas.

Waar geniet je het meeste van tijdens het schrijven?
Van het bladeren door de Bijbel. Dat klinkt misschien raar, maar ik vind het heerlijk om teksten te vinden die precies verwoorden wat ik op wil schrijven.

Wat is jouw favoriete plek om te schrijven?
Hhm, die zoek ik nog.

Hoeveel tijd besteed je in een week aan het schrijven?
Dat varieert; ik hou diverse weblogs bij, schrijf columns, ben altijd wel bezig met het vertalen van een van mijn Engelse boekenen zou eigenlijk hoognodig moeten beginnen met een volgend boek in de Tien Geboden serie. Ik kom wel aan een aantal uren per dag.

Welke boeken heb je geschreven en met welk boek ben je op dit moment bezig? Kun je al iets vertellen over je nieuwste boek?
Ik heb vijf Engelstalige titels op mijn naam staan en verder Levensadem en Frisse Kijk. Momenteel leg ik de laatste hand aan een boek over het eren van je ouders (de Nederlandse vertaling van Respectfully Yours) en ben ik onlangs begonnen met Frisse Kijk 2 die ik na de zomervakantie klaar wil hebben.

Wat is je grootste fout die je gemaakt hebt als schrijver?
Er komt eerlijk gezegd niet direct iets in me op. Vaak zie ik wel, als het boek eenmaal gedrukt is, dat er toch weer foutjes in staan en dan neem ik me voor om een volgende keer NOG beter te proeflezen.

Wat is het beste advies dat je een beginnende schrijver zou meegeven?
Zorg dat je een origineel idee hebt en hou het simpel.

Wie is jouw favoriete schrijver of schrijfster en waarom?
Ik heb geen favoriet. Ik lees heel veel boeken (voornamelijk Engelstalig) van allerlei verschillende schrijvers. Ik hou erg van (auto)biografische verhalen, die vind ik heel inspirerend. Als ik lees hoe een beroemd iemand zich door teleurstellingen en tegenslagen heen heeft gewerkt, helpt dat mij om mijn eigen omstandigheden in een ander licht te zien.

Wat is jouw droom als schrijver?
Dat mensen de Bijbelse principes, die ik in mijn boeken beschrijf, gaan toepassen in hun leven en dat daardoor mensenlevens, gezinssituaties, kerken, dorpen en uiteindelijk landen zullen veranderen. Dat is een grote droom, maar het is eigenlijk niets meer dan de grote opdracht: 'Ga dan heen, en maak alle volken tot mijn discipelen.. en leer hen alles wat ik u geboden heb.'

Wil je meer weten of lezen over Marja of heb je een vraag? Kijk dan op haar website: www.marjameijers.com


3 opmerkingen:

  1. He, leuk zeg Wendy, dank je wel voor de uitnodiging de 10 vragen te beantwoorden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd genieten: zo'n interview lezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...