17 maart 2014

Oefening voor het vernieuwen van je denken

In hoofdstuk 10 van het boek 'God volgen met heel je hart' van een van mijn favoriete schrijfsters Elizabeth George, worden een aantal hulpmiddelen genoemd die je kunnen helpen je denkpatronen te veranderen. Naast het tijd doorbrengen met God, de Bijbel lezen en gebed noemt ze ook 'Het bijhouden van je groei op papier'.

"Een geestelijke oefening waar ik van houd, is een dagboek bijhouden. Elk woord dat je in een dagboek schrijft, moet eerst door je geest gaan. Ook als je een uitspraak opschrijft van iemand die je bewondert of iets dat je hebt gelezen en niet wilt kwijtraken of vergeten, banen de woorden van die persoon hun weg door je hart en denken voordat ze op de bladzijden van je dierbare dagboek terechtkomen. 
In een dagboek of notitieboekje schrijven is een uitstekende oefening voor het vernieuwen van je denken, omdat je selecteert wat belangrijk en waardevol genoeg is voor de inspanning en discipline die ervoor nodig is om het op te schrijven, vast te leggen en regelmatig terug te lezen. Het brengt je gedachten gevangen onder de gehoorzaamheid van Christus ( 2 Kor. 10:5).

1 opmerking:

  1. Wendy, dit is zo waar! Schrijven, schrijven, schrijven... het is wonderbaarlijk wat je dan allemaal hoort!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...