Wat Bijbelstudie met je doet


De Bijbel bestuderen is geweldig om te doen. Toch komt het er vaak bij de meeste christenen niet van omdat we druk zijn met van alles en nog wat. Het heeft niet altijd díe prioriteit die het zou moeten hebben.
Ik las enkele mooie uitspraken over Bijbelstudie doen:

"Bijbelstudie is immens belangrijk en levert een hoop op. De Schriften getuigen van Hem. Wanneer je dat stukje gebak hebt geproefd dan wil je daar meer van. Als je van studeren houdt, kom je in een geestelijke gemoedstoestand dat je er meer van wilt weten. Bijbelstudie leidt er toe dat je meer respect krijgt voor God, meer eerbied voor God Zelf en Zijn Zoon. Je ziet meer van het werk van de Heilige Geest en Gods plan in algemene zin. Omdat je daar meer mee bezig bent - ook in het onderbewuste - zal het je bewaren voor allerlei dingen. Bovendien: als je hart vol is van het Woord van God, dan kan er niets meer bij van de tegenstander."
Dato Steenhuis 


"Stel, ik kom bij een rivier of een meer of bij de zee en daar zie ik een man liggen die sterft van de honger. Ik kan dan twee dingen doen; ik kan mijn hengel pakken en een vis voor hem vangen en daarmee zijn eerste honger stillen; ik kan hem ook leren hoe hij moet vissen, zodat hij voortaan altijd zijn honger kan stillen. De tweede optie is verreweg de beste manier om die man te helpen. Op dezelfde manier moet hongerige christenen geleerd worden zichzelf te voeden met het Woord van God."
R.Warren

"Bijbelstudie doen is net als het eten van pinda's. Als je ermee begint zit je eraan vast! Als je ontdekt hoe goed de 'Bijbel' smaakt, zul je zien dat je er steeds meer van wilt. Persoonlijke Bijbelstudie kan verslavend werken!"
P.Little

"Onze houding ten opzichte van Bijbelstudie kent drie fasen:
- De 'wonderolie'- fase: we bestuderen de Bijbel omdat dat goed voor ons is, maar we genieten er niet echt van.
- De 'meergranen'- fase: we vinden Bijbelstudie droog en oninteressant maar we beseffen dat het voedzaam is.
- De 'aardbeien met slagroom'- fase: we genieten volop van het Woord van God."
H.G. Hendricks

"Bijbellezen is alsof je met een vliegtuig boven de jungle vliegt en dan naar beneden kijkt. Je ziet hier een rivier, daar een plantage, even verder een woud en de wegen die erdoorheen lopen. Je overziet het geheel. Maar Bijbelstudie is alsof je zelf je weg baant door die jungle en de wegen bewandelt die door dat gebied lopen; je raakt alle bomen aan, schuift takken opzij, steekt de rivier over en wordt nat, en je ondergaat elk detail van het terrein."

Onbekend


Reacties

 1. Goed om te weten en mooie beeldspraken. Dank je voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind vooral die fases een hele mooie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig, die 'aardbeien met slagroom'- fase.Daar ga ik voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, mooie uitspraken zeg. Bijbelstudie hoeft inderdaad helemaal niet saai te zijn. Ik vind dat veel christelijke webloggers een goed voorbeeld geven door te posten over onderwerpen en bijbelgedeeltes, dat zou toch moeten inspireren ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.