17 juni 2013

Welke plaats neemt jouw man in op je prioriteitenlijstje?

Wat is het belangrijk om, als manager van het gezin, je prioriteiten goed in de gaten te houden. Vanmorgen toen ik in 'De kracht van een biddende vrouw' las, werd ik hier weer eens bij bepaald.

"Mannen hebben allemaal verschillende ideeën over wat hun prioriteiten behoren te zijn. Maar elke vrouw vindt dat zij bovenaan het lijstje van haar man hoort te staan - vlak onder God. Ik heb echter ontdekt dat, als een vrouw die plaats wil innemen op het prioriteitenlijstje van haar man, zij hem dezelfde plaats moet geven in haar eigen elven. Met andere woorden, als u wilt dat uw man de voorrang geeft boven zijn werk, kinderen, vrienden en activiteiten, moet u hetzelfde voor hem doen. Als God en uw partner geen duidelijke voorkeurspositie hebben in úw leven, zal uw man ook minder geneigd zijn u die positie te geven.
Ik weet heel goed dat het een strijd kan zijn om de juiste prioriteiten te stellen, zeker als er kleintjes in beeld zijn. Kinderen hebben verzorging nodig en daarmee kunt u niet wachten tot het u uitkomt, terwijl uw man een volwassene is die hopelijk voor zichzelf kan zorgen. Maar ook als er geen kinderen zijn, kunt u gemakkelijk in beslag genomen worden door uw werk, huishouden, hobby's en andere activiteiten. Als u veel dingen hebt die uw tijd en aandacht vragen, zal uw man bijna vanzelf dalen op uw lijstje - of zal hij in elk geval dat gevoel hebben."

Voor mij was dit stukje weer een goede aanleiding om mijn prioriteiten weer eens kritisch door te lopen.
Hoe is dat bij jou? Op welke plaats staat jouw man op 'je lijstje'?


5 opmerkingen:

 1. Ja, dit is iets wat je echt wel een beetje moet leren, inderdaad zeker als er nog (kleine) kinderen zijn. Je man de plaats geven die hem toekomt, is bouwen aan je huwelijk. En dat betekent weleens zelfverloochening ja. Toch zullen de vruchten daarvan niet uitblijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De laatste tijd word ik hier bij bepaald. Het huishouden wordt rustiger nu er meer kinderen de deur uit gaan. Dan moet je opnieuw stilstaan bij hoe je je tijd indeelt en wat het belangrijkst is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij, mijn man en ik, vromen echt een team :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nu de kinderen wat ouder worden, komen we weer meer aan praten toe. Heel belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn man en ik vormen ook een heel goed team. Maar ik merk wel nu ik al ruim 34 weken zwanger ben dat ik soms een beetje in mijn eigen wereldje kan raken. Wellicht door de hormonen. Mijn man gaat hier gelukkig heel erg goed mee om, en geeft nu zelf aan wanneer het tijd is voor ons tweetjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...