3 mei 2013

Hoeveel van de Bijbel zit er in jouw hart en hoofd?


Stel je voor....dat er nu nergens op de wereld meer een Bijbel te vinden zou zijn. Geen papieren versies en ook ook geen digitale. Stel dat ze allemaal weg zouden zijn en dat er ook in geen enkel boek meer bijbelverzen geciteerd staan.
Hoever zouden wij als mensen dan met elkaar komen om de Bijbel opnieuw te schrijven?
Hoeveel van de Bijbel zit er in ons hoofd en in ons hart? Zouden we met elkaar de Bijbel compleet krijgen (even los van de taal én de vertaling waarin deze Bijbel geschreven zou worden)?
Heb je hier wel eens over nagedacht?

Ik ben benieuwd....6 opmerkingen:

 1. Ik denk dat we niet heel ver komen hoor. Ken 1 en 2 Kronieken nog niet echt uit mijn hoofd ;) Maar dat hoeft ook lekker niet. Denk aan de christenen in strafkampen die zó veel van de Heer houden dat ze 100-den bijbelteksten uit hun hoofd kennen voordat ze verdwijnen en worden uitgehongerd..
  Laten wij hopen en geloven dat tegen de tijd dat wij geen Bijbel meer hebben Jezus zal terugkomen, Maran Atha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uit het hoofd kennen, hoeft ook niet. De Here is Geest en brengt indachtig wat wij geleerd hebben op het moment wanneer Hij dat nodig vindt
  Ik hoorde eens van een zuster, dat er ook broeders en zusters zijn, die geen Bijbel hebben of niet kunnen lezen of één velletje uit de Bijbel hebben,maar dat zij Hem Persoonlijk kennen, door een verborgen omgang met Hem.Dus een relatie met de Here Jezus hebben is meer, dan alleen maar hoofdkennis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie had ik eigenlijk wel een beetje verwacht en hier heb je helemaal gelijk in Marion ;) Gods Woord 'kennen' is niet het voornaamste doel. Het gaat erom wat je ermee doet in je leven en natuurlijk gaat het om de persoonlijke relatie met God/Jezus.
   Toch blijf ik de vraag interessant vinden en ben benieuwd of het ons, als mensen, zou lukken de hele Bijbel weer compleet te krijgen.

   Verwijderen
 3. Dat is een vraag die ik ook wel eens overdacht heb. Veel woorden zijn in mijn hart geschreven. Ik weet dat de Heilige Geest mij alles te binnen zal brengen, en we elkaar daarin mogen bemoedigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een heerlijke wereld zou dat zijn, zonder al die verzonnen verhalen
  gewoon zelf doen, zelf handelen,zelf denken

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Berber,

   Wat leuk dat je weer op mijn weblog hebt gekeken en gelezen. Blijkbaar kom je er toch steeds weer terug hoewel je moeite hebt met bepaalde dingen uit de Bijbel of van het christelijk geloof.
   Mijn aanbod om verder door te praten, blijft nog steeds staan. Ik nodig je van harte uit je vragen via de mail te stellen.

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.