9 april 2013

Soms heb je van die dagen....

......dat alles anders gaat dan je gepland had....

De eerste twee dagen van deze week waren hier redelijk chaotisch. Je hebt bv. een ziekenhuisbezoekje gepland met één van je kinderen maar terwijl je hier alles een beetje omheen probeert te plannen blijkt de auto olie te lekken, het lood op de schoorsteen van je huis los te laten (en heb je een hele dag ineens werklui om en in je huis) en lukt je 'nieuwe recept' voor geen meter. Mensen bellen onverwachts op, je moet improviseren, afspraken maken (of juist verzetten) enz.
Ach ja.....elke 'manager van het gezin' zou er een boek over kunnen schrijven. Dat gaat nou eenmaal zo in een gezin.

Toch werd ik ook bemoedigd door deze woorden uit het dagboekje waar ik dagelijks uit lees:
"Het leven van een moeder is ingewikkeld en veeleisend. Van jou als vrouw wordt verwacht dat je verstandig omgaat met je tijd, er verzorgd uitziet, het eten klaarmaakt voor het gezin, de roosters van je kinderen coördineert, je kinderen opvoedt, je geloof opbouwt, en je kinderen in geestelijk opzicht inspireert.
O, en ook nog dat je een fantastische echtgenote bent! Ben ik nog iets vergeten? Misschien denk je nu wel: 'Help! Hoe moet ik dat ooit allemaal klaarspelen?
Het lijdt geen twijfel dat het leven ingewikkeld is. Mijn hoop en gebed is dat je de tijd neemt om te lezen in Gods Woord en te bidden. Spreuken 2: 6 zegt: 'De Here geeft immers wijsheid, uit Zijn mond komen kennis en inzicht.' 
Als een vrouw naar Gods hart heb je alle hulp en kracht nodig die je maar kunt krijgen. Daar ben je het toch wel mee eens? Ga met Gods wijsheid en Zijn vreugde door de drukke dagen van je leven!
( E. George).

Het mooiste moment van vandaag was misschien wel het moment dat ik, nadat ik onverwachts met onze dochter een oppaskindje (waar zij af en toe op past) uit het kinderdagverblijf moest ophalen, me ineens realiseerde dat ik zó gezegend ben dat ik al die jaren zelf voor onze kinderen heb mogen zorgen (en dit nog steeds mag doen). Even ging er een flits door mij heen hoe het ook alweer was toen zij zo klein waren. Ik kon er altijd voor hen zijn en ben er nog steeds voor hen, elke dag.
Ik ben een dankbaar en gezegend mens....ondanks deze chaotische dagen :)


8 opmerkingen:

 1. Heftig, zulke weken. Las het stukje ook.
  Een mooi besluit van je blogje; soms valt er zo'n momentje als een zonnestraaltje doorheen hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal waar Jolanda, het komt jullie vast bekend voor!
   En ja, zo'n zonnestraaltje is goud waard :)

   Verwijderen
 2. Gods hulp hebben we nodig ja. Ik vind het een mooi boekje, waar je regelmatig wat uit citeert. Ga het toch eens kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar :) "Ga met Gods wijsheid en Zijn vreugde door de drukke dagen van je leven!" Amen! Er zitten vaak zoveel leermomenten in die chaotische dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze kinderen zijn de deur uit en dan wordt alles gemakkelijker ... dachten we. Maar naast ons werk/actief in de kerk komt daar opeens het oppassen op kleinkinderen bij. Heerlijk om te doen - we zijn drukker als ooit tevoren. Dus als jullie ooit opa en oma worden Wendy ... krijg je nog meer van die dagen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit vind ik nou een heel mooi blogje Wendy! Super, dat persoonlijke tintje.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...