1 april 2013

Moeder beantwoordt 288 vragen per dag

Een moeder beantwoordt tot 288 vragen van kinderen per dag, becijferden Britse onderzoekers. Meisjes van vier spannen de kroon met dagelijks 390 vragen. Dé vraagmomenten zijn tijdens de maaltijden.

Zowel The Daily Mail als The Telegraph schrijven erover op hun websites.

De vijf meest gestelde vragen:

1. Waarom is water nat?
2. Waar houdt de lucht op?
3. Waar is schaduw van gemaakt?
4. Waarom is de lucht blauw?
5. Hoe ademt een vis onder water?

Meisjes van vier spannen de kroon met 390 vragen per dag. Omgerekend betekent dat dat deze kleintjes elke 56 seconden een vraag stellen gedurende de tijd dat ze wakker zijn.
Het onderzoek werd afgenomen onder duizend moeders met kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 10 jaar. 288 vragen per dag komt neer op één vraag per 2 minuten en 36 seconden of 105.120 vragen per jaar.

Vaders
Kleine kinderen richten zich altijd het eerst tot hun moeder. Na doorvragen blijkt uit het onderzoek dat een kwart van de kinderen hiervoor een duidelijke verklaring heeft: als ze hun vader een vraag stellen, verwijst die vaak door naar de moeder.
Bron: RD

4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Haha, nee dat zou ik ook niet doen. Het zijn er wel veel toen ik het zo las maar het is onderzocht dus misschien dat het ongemerkt toch wel zo is.

      Verwijderen
  2. Ik heb een kind dat het gemiddelde sterk omhoog duwt. Elke zin is een vraag: Mama mag ik....., mama kun je....., mama waarom....., mama wil je...., mama wat is...., AAARRRRCCCHHHHH!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...