22 april 2013

Hekwerk of bron?

Een Australische veefokker had een enorm stuk land met grote kuddes koeien en schapen die erop graasden. Het gebied was echter zo groot dat hij een manier moest vinden om zijn kuddes bij elkaar te houden, anders raakten ze verspreid.
Hij bedacht twee mogelijkheden:

1. Hij kon enorm veel tijd en aandacht besteden aan een goed en zeer omvangrijk hekwerk. Daarvoor had hij zeker anderen nodig, om te zorgen dat het hekwerk in goede staat blijft en het vee achter het prikkeldraad zou blijven. Ook liep hij het risico dat er toch steeds gaten zouden ontstaan waardoor dieren kunnen ontsnappen.

2. De andere mogelijkheid was om een bron te slaan met helder water. Zo zorgde hij ervoor dat zijn dieren niet te ver weg gingen, omdat ze terugverlangden naar de bron, om daar elke dag water te drinken. Geen hekwerk, maar bronnen met fris, helder water.

"Deze metafoor helpt mij om niet te verzanden in wat allemaal wel en niet mag. Ik hoop dat mijn leven inspireert om te verlangen naar die Bron van Levend Water, waar ik dagelijks uit mag putten. "Laat wie dorst heeft bij mij komen en drinken! Rivieren van leven water zullen stromen uit het hart van wie in mij gelooft", zegt Johannes 7:37b, 38. 
Je mag een leven voorleven van dagelijks vertrouwen in Jezus Christus en dagelijks verwachtingsvol bidden voor je kinderen, ondanks alle zorgen of pijn."
Edward de Kam

1 opmerking:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...