12 maart 2013

Teamwerk

Nehemia heeft 's nachts uitgebreid de kapotte muren van Jeruzalem geïnspecteerd en heeft een zorgvuldig plan gemaakt om de muren te herbouwen. Wat geweldig om te zien hoe hij, in gehoorzaamheid aan God en samen met anderen, dit plan mag en kan verwezenlijken:"Geestelijke vernieuwing begint vaak met de vooruitziende blik van één persoon. Nehemia had een visie en sprak daarover met enthousiasme; hij inspireerde de leiders van Jeruzalem de muren te herbouwen.
Wij onderschatten mensen vaak en dagen ze niet uit met onze dromen voor Gods werk in de wereld.
Wanneer God je een idee in gedachten geeft om iets voor Hem te doen, vertel het dan aan anderen en vertrouw erop dat de Heilige Geest soortgelijke gedachten bij hen ingeeft. Denk niet dat jij de enige bent door wie God werkt. Vaak gebruikt God één persoon om de visie tot uitdrukking te brengen en anderen om die te verwezenlijken. 
Wanneer jij anderen aanmoedigt en inspireert, breng je teamwerk op gang om Gods doel tot stand te brengen!"
uit: Het Leven

3 opmerkingen:

 1. Mooie blog. Wij denken inderdaad dat we alles zelf moeten doen, maar vergeten dat we ook in kleine zin een lichaam kunnen vormen. En met alle talenten en zintuigen op scherp kunnen er grote dingen gebeuren.
  Grts Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gek is dat eigenlijk he, dat we vaak denken dat we als enige ergens mee bezig zijn, maar als het van God is legt de Heilige Geest het ook bij anderen op hun hart zodat we samen kunnen werken. We moeten wel leren om naar buiten te komen met de dingen die in ons hart zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg, maar zo waar. We hebben elkaar nodig. Het lichaam functioneert als we samenwerken. Dank je, Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.