1 maart 2013

Ontwapenend gebed


"Het is prima om te bidden voor onze baan, voor onze kinderen en onze financiële situatie. Natuurlijk vragen we God om genezing voor onze zieke buren en een veilige reis voor onze dierbaren. Wanneer dat echter het enige is wat we doen, lopen we een geweldig avontuur mis. God nodigt ons uit om invloed uit te oefenen in onze gemeenschap, ons land en de hele wereld - om de loop van de geschiedenis daadwerkelijk te veranderen wanneer wij op de knieën gaan.
Onze gebeden kunnen komen waar wij niet kunnen komen (hoewel gebed niet plaatsvervangend is wanneer we wél in staat zijn ergens heen te gaan). Wanneer we bidden zijn er geen grenzen, geen gevangenismuren en geen gesloten deuren. De politieke, economische, militaire en geestelijk leiders van deze wereld kennen onze naam misschien niet, maar wij kunnen meer invloed op hun plannen uitoefenen dan al hun vertrouwde adviseurs bij elkaar. Hoewel veel dingen vanuit menselijk oogpunt onmogelijk lijken, zijn er wanneer wij bidden geen onmogelijkheden".

Anne van der Bijl in 'Ontwapenend Gebed'

7 opmerkingen:

 1. Ik heb een heel mooi boekje over het gebed. Dat zou jij eens moeten lezen. Auteur is onbekend.
  Dank je wel voor dit stukje over bidden en politiek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is dit een nieuw boek van Anne vd Bijl, Wendy?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor Marja, het is een klein dun boekje uit 2010. Het is geschreven door Anne van der Bijl en Al Janssen.
   De subtitel is ook prachtig: 'Hoe de Vervolgde Kerk ons gebedsleven insprireert'.

   Verwijderen
 3. Ooh wat mooi, de kracht van gebed! En een enorme aansporing! Eén van mijn lievelingsteksten: "het gebed van een rechtvaardige vermag veel, doordat er kracht aan verleend wordt." Jakobus 5:16, door wie wordt die kracht er aan verleend? Door God, waar niets onmogelijk bij is, en bij machte is nog oneindig veel meer te kunnen doen dan wij beseffen! Dank je wel voor het delen van dit stukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He, dat klinkt goed. Ik ken het boek niet van Anne v.d.Bijl. Ga er eens naar speuren. Dank je wel voor je stukje.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...