26 februari 2013

Bidden voor de juiste huwelijkspartner

Het gebed uit hoofdstuk 25 van 'De kracht van biddende ouders' van S. Omartin, houdt mij de afgelopen weken nogal bezig.
Ik wil het graag met jullie delen:

Heer,
Ik bid dat U de juiste huwelijkspartner op zijn (haar) weg zult brengen, tenzij het uw plan is dat (naam van uw kind) alleen blijft. Leid hem (haar) naar de juiste vrouw (man) op de juiste tijd en laat hem ( haar) duidelijk zien wie Uw keuze voor hem (haar) is. Ik bid dat mijn zoon (dochter) nederig genoeg is om uw stem te verstaan als de tijd gekomen is om een keuze te maken en dat hij (zij) die keuze zal baseren op wat U zegt en niet op lichamelijke begeerte. Ik bid dat hij (zij) met zijn (haar) hele hart op U zal vertrouwen en niet op zijn (haar) eigen inzicht, dat hij (zij) aan U zal denken bij alles wat hij (zij) doet, zodat U hem (haar) de weg kunt banen. (Spreuken 3: 5-6).
Bereid ook de vrouw (man) voor die U als huwelijkspartner voor mijn kind op het oog hebt. Help mijn zoon (dochter) om het verschil te zien tussen verliefdheid en de zekerheid dat dit de persoon is met wie hij (zij), naar de wil van God, de rest van zijn (haar) leven doorbrengt. Als hij (zij) zich aangetrokken voelt tot iemand die niet voor hem (haar) bestemd is, dan bid ik U, Heer, dat die relatie wordt beëindigd. Help hem (haar) te beseffen dat een huwelijk niet kan standhouden, tenzij U daarvan het middelpunt bent, dat het alleen gezegend is als U het zegent. Want uw Woord zegt: 'Als de Heer het huis niet bouwt, vergeefs zwoegen de bouwers'. (Psalm 127:1). Ik bid dat U het huwelijk bouwt waaromheen zij hun huis kunnen oprichten.
Als zij (hij) de juiste huwelijkspartner vindt, dan bid ik U dat die persoon een gelovige en toegewijde dienaar van U zal zijn, die U liefheeft en leeft naar Uw wil, die als een zoon/dochter voor mij zal zijn en een zegen voor de hele familie.
Als ze eenmaal getrouwd zijn, behoed hen dan voor echtscheiding. Behoed hen ook voor elke vorm van mishandeling, geestelijk, emotioneel of lichamelijk, maar zegen hen met een geestelijke, emotionele en lichamelijke eenheid die nooit zal worden aangetast door verwijdering.
Ik bid dat niets in staat zal zijn een wig tussen hen te drijven. Geef hun een krachtig verlangen om trouw te zijn en houd elke verleiding tot ontrouw ver van hen verwijderd.
Ik bid dat hij (zij) die ene metgezel(in) voor het leven zal vinden, die tegelijkertijd zijn (haar) beste vriend(in) is. Maak dat ze trouw, meelevend, teder, fijngevoelig, respectvol, toegenegen, vergevensgezind, bemoedigend, zorgzaam en liefdevol tegen elkaar zullen zijn, alle dagen van hun leven.


3 opmerkingen:

 1. Ja! Helemaal ook mijn gebed. Ik houd ze de laatste tijd steeds het lied voor van J.v.d.Waals : Wat de toekomst brenge moge, mij geleidt des Heeren hand.
  Als je je hele leven in Gods hand legt en wandelt met Hem, dán zal Hij je zeker leiden naar de man/vrouw die God voor je heeft voorbestemd.
  Vooral het couplet: Laat mij niet mijn lot beslissen, zo ik mocht, ik durfde niet. Ach, hoe zou ik mij vergissen als Gij mij de keuze liet.
  Dat is mijn gebed, dat ze vooral zelf de waarde en het nut inzien van God te zoeken in alles, en vooral in de keuze van een levenspartner. Bedankt voor dit opbouwende gebed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, ook dat is mijn gebed altijd geweest en nog. Maar wat is het moeilijk als de weg zo anders gaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk er nog regfelmatig aan, al is het jaren geleden dat ik het boek las. Het is zo bijzonder voor de toekomst, als er al een levenslang voor een partner is gebeden!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...