8 januari 2013

Kan jouw droom werkelijkheid worden? - John C. Maxwell

In november 2012, tijdens onze eerste 'Bloggersday', (een ontmoetingsdag voor Christelijke Webloggers), kreeg ik van Marja Verschoor-Meijers een geweldig boek getiteld 'Kan jouw droom werkelijkheid worden' van John C. Maxwell. Zelf heeft zij een geweldige droom die ze, samen met haar man, al voor een deel verwezenlijkt heeft en onlangs ook o.a. op Jarsons publiceerde. Het is en blijft haar droom om met de Stichting Traveling Light rond te reizen en praktische hulp, financiële steun en geestelijke bemoediging te bieden aan Christelijke organisaties en gemeenschappen door heel Europa en in het Middellandse Zeegebied! Bij zo'n droom komen veel dingen kijken, hij wordt niet 'vanzelf' werkelijkheid.

Veel mensen hebben geweldige dromen maar vaak blijft het alleen bij dromen. Echte stappen ondernemen om van je droom realiteit te maken, komt er vaak niet van om allerlei redenen.

Het boek 'Kan jouw droom werkelijkheid worden' maakt duidelijk wat  het verschil is tussen een dromer en iemand die zijn dromen werkelijkheid maakt. Volgens John. C. Maxwell is het antwoord gelegen in 10 krachtige maar confronterende vragen. Of je nu een oude droom bent verloren of je bent op zoek naar een nieuwe droom in jezelf. 'Kan jouw droom werkelijkheid worden?' biedt je een stappenplan waar je vandaag mee kunt beginnen om je droom te gaan zien, eigen te maken en te bereiken. Op basis van zijn veertigjarige ervaring in coaching en leiderschapsontwikkeling leidt Maxwell je vaardig door de tien vragen die aan elke dromer worden gesteld. Hij helpt je om de juiste antwoorden te formuleren, reikt je de principes en adviezen aan zodat je de juiste beslissingen kunt nemen en ieder moment maximaal kunt benutten om je droom te bereiken.
De vragen die hij stelt en die behandeld worden in het boek zijn:

1. Is mijn droom werkelijk mijn droom?
2. Zie ik mijn droom duidelijk?
3. Ben ik afhankelijk van bepaalde factoren die ik in mijn macht heb om mijn droom te verwezenlijken?
4. Ben ik gedreven bij het volgen van mijn droom?
5. Heb ik een strategie om mijn droom te verwezenlijken?
6. Heb ik de benodigde mensen om mijn droom te verwezenlijken?
7. Ben ik bereid om de prijs voor mijn droom te betalen?
8. Kom ik al dichter bij mijn droom?
9. Geeft het ijveren voor mijn droom mij voldoening?
10. Komt mijn droom anderen ten goede?

Tot slot zegt Maxwell in zijn boek: 'Mijn droom heeft mij geholpen om me ergens op te concentreren. Telkens als ik werd afgeleid van mijn doel, hielp mijn droom mee om in de juiste richting te blijven gaan. Mijn droom heeft mij geholpen om me uit te strekken. Vaak wilde ik in mijn comfortzone blijven, maar mijn droom trok me daar altijd uit en daagde me uit om te blijven groeien.
Mijn droom heeft mij geholpen om offers te brengen. Toen de prijs voor succes hoog werd, moedigde mijn droom me aan om te betalen en herinnerde me eraan dat er geen kortere weg naar succes is.
Mijn droom heeft mij geholpen om te volharden. Als ik over mijn droom nadacht, was ophouden geen optie. Niemand heeft ooit zijn droombestemming bereikt door op te houden. Dromen komen niet naar ons toe; wij moeten ernaar toe gaan.
Mijn droom heeft mij geholpen om winnaars aan te trekken. De grootte van mijn droom bepaalde de grootte van de mensen die erdoor werden aangetrokken. Kleine dromen trekken kleine mensen aan. Grote dromen trekken grote mensen aan.
Mijn droom heeft mij geholpen om afhankelijk te zijn van God en van anderen. Mijn droom was te groot voor mij. Ik had God en anderen nodig om me te helpen. Dat deden ze en iedereen heeft gewonnen!'

‘Een droom hebben is een ding, het is iets anders om datgene te doen dat nodig is om het te bereiken. Als je bereid bent om je droom aan een test te onderwerpen – en te doen wat nodig is om deze vragen met ja te beantwoorden – dan heb je bijzonder goede papieren om je droom werkelijkheid te zien worden’. - John C. Maxwell -

Wat is jouw droom en (hoe) zou je hem willen verwezenlijken?

7 opmerkingen:

 1. Ik ben net begonnen in een boek wat bijna tegengesteld lijkt: Andrew Byers, Leve de saaie christenen. Geschreven door iemand die heel gedreven leefde als christen, met allerlei hoge doelen (dromen?). Hij raakte gedesillussioneerd en heeft een boek geschreven over zijn weg daarin. Het doorbreken van een patroon dat het alleen de grote dingen zijn die onze aandacht verdienen. Misschien kunnen deze boeken prima naast elkaar bestaan, ik ga eerst de mijne eens uitlezen! Ik heb zeker een droom: Dat al mijn kinderen én andere mensen waar ik voor bid hun hart aan Jezus mogen geven. En ik zou zo graag iets willen betekenen voor een ander met mijn creatieve gaven. Dat kan ik nu ook al wel, maar nog wat meer misschien!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een mooie droom Marmarel. Geweldig dat je ook je creatieve gaven wilt inzetten!

   Verwijderen
 2. Leuk dat je dit boek aanhaalt op je blog Wendy. Het heeft mij erg geholpen om bepaalde dingen in perspectief te zien. De dromen waar Maxwell over schrijft zijn geen dagdromen of stille wensen, maar visie die God in je hart legt. Visie om andere mensen te bereiken met het evangelie, dat moet niet bij dromen blijven, maar praktijk worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, Wendy. Ik heb het boek voor mijn verjaardag gekregen. En ja, dromen... Ik vind het mooi zoals Marja het beschrijft. het is een visie, iets wat God in je hart heeft gelegd. En ja, die heb ik wel, en vind je terug in o.a. mijn blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je helemaal gelijk in Yvonne, ik geniet van jouw creaties!

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...