28 januari 2013

Hoe weet ik of mijn bekering echt is?


In deze video legt John Piper uit hoe je kunt weten of je bekering wel echt is. "Het antwoord op die vraag vind je vaak niet met een zielsbevredigend antwoord," zegt hij hierover. Toch is wat hij zegt hierover bemoedigend. Bekijk de video!


6 opmerkingen:

 1. John Piper!! ;) Ik hou van die man. Zal ook vertellen waarom: Om zijn eerlijkheid. In deze tijd zijn er niet zo veel meer die het Evangelie op die manier brengen en verwoorden. God prikt door al onze valse motieven heen. Gelukkig maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik mag ook graag naar hem luisteren en zijn boeken lezen Hans!

   Verwijderen
 2. Ik ken zijn teachings uit de USA natuurlijk, daar is hij veel op radio en tv. We weten het inderdaad niet uit onszelf zoals hij zegt, maar alleen door de Heilige Geest, ik moet daarbij denken aan Roemeinen 8:12-17,

  "Broeders en zusters, we hoeven ons niet langer te laten leiden door onze eigen wil. 13 Als u dat wel doet, zult u zeker sterven. Als u echter uw zondige wil doodt door de Geest, zult u leven. 14 Allen die door de Geest van God worden geleid, zijn kinderen van God. 15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods kinderen zijn. 17 En nu we zijn kinderen zijn, zijn we ook zijn erfgenamen, erfgenamen van God. Samen met Christus zijn wij erfgenamen: wij moeten delen in zijn lijden om met hem te kunnen delen in Gods luister."

  De Geest zelf verzekert onze geest, ik mag en kan het zeker weten, heerlijk!

  Dank je wel weer Wendy, voor je post vandaag! Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om hem te horen spreken. Ik ken zijn boeken.Dank je, Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je weet uit de Schrift dat het waar is. Soms wordt je Geloof aangevochten, als je iets hebt gedaan wat niet erg deugdelijk is en je inderdaad je afvraagt: ben ik wel echt bekeerd? Maar dan is het nog steeds: Zijn Geloof wordt ons tot gerechtigheid gerekend, omdat wij in Hem Geloven, ongeacht onze emotie of gevoelens die bij ons vrouwen vaak de kop op steekt door onze hormonen. Dan denk ik vaak aan het treintje met de feiten voorop, het tweede wagonnetje: Geloof, en het laatste wagonnetje gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.