24 december 2012

Angstige Kerst voor christenen in Syrië

“Kerken in de hoofdstad houden wel diensten, maar het zullen sobere bijeenkomsten zijn. De hele stad rouwt om het verlies van familie en vrienden. Mensen zullen Kerst niet uitbundig vieren”, zegt één van de voorgangers in de Syrische hoofdstad Damascus. Zijn kerk richt zich op het bezoeken van gezinnen, zowel gezinnen die in Damascus gebleven zijn als vluchtelingen. “We richten ons op samenzijn en gebed. We proberen er voor anderen te zijn.”

Ook in de stad Aleppo wordt Kerst anders gevierd dan voorgaande jaren. Ze houden kerkdiensten en nodigen kerkgangers uit ook vrienden mee te nemen. De focus van de dienst ligt op kinderen, voor hen is het belangrijk wat plezier te ervaren”, laat een voorganger weten. De sfeer en soberheid van de diensten in Damascus en Aleppo zijn tekenend voor de manier waarop er Kerst gevierd wordt in Syrië. 

Syrische christenen zijn niet de enige die een angstige Kerst tegemoet gaan. In vele andere landen zien christenen de Kerst somber tegemoet omdat ze in angst leven over wat hen wellicht dit jaar overkomt.
Tijdens Kerst neemt het geweld tegen christenen vaak in hevigheid toe. Daarom is het goed om de komende dagen te bidden voor bescherming van de Vervolgde Kerk wereldwijd.

• Laten we bidden voor kracht en veiligheid voor de christenen in Syrië. Bid ook dat ze ondanks de situatie waar ze in zitten toch Gods vrede zullen ervaren.
• Laten we bidden voor veiligheid van vervolgde christenen wereldwijd. Tijdens Kerst neemt het geweld tegen christenen vaak in hevigheid toe en is de kans op aanslagen of andere acties tegen christenen vele malen groter.
Bron: Open Doors

3 opmerkingen:

 1. Pfff ja, lijkt echt vreselijk als je in een dergelijk land woont. Ik bid mee...

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De vervolging wordt enkel groter en wreder. Het is vreselijk. Alles wijst naar de eindtijd.
  Laten we bidden inderdaad. Misschien toch ook wel voor ons eigen landje, wat allang niet meer uitblinkt in gehoorzaamheid aan God..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Er is veel te bidden, goed om te horen dat wij daarin niet alleen staan....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.