Frisse Kijk 1 - Marja Verschoor

Een aantal weken geleden ben ik begonnen in het boek 'Frisse Kijk' van Marja Verschoor-Meijers. Elke week lees en overdenk ik één hoofdstuk. Tot nu toe geniet ik er elke keer weer van.
Voorin schrijft de schrijfster: "Het is mijn verlangen dat je met vernieuwde belangstelling en een frisse kijk de Bijbel gaat openen om vervolgens de dingen die je leert ook praktisch toe te passen in je leven.'

Wanneer je dit boek leest, ervaar je ook die frisse kijk. De onderwerpen zijn afwisselend ( het zijn 12 columns die Marja voor het blad Opwekking Magazine heeft geschreven) en zetten stuk voor stuk aan tot nadenken. Ook de vragen die bij elk hoofdstuk staan, sluiten goed aan bij het betreffende onderwerp. Het boek biedt ook ruimte om je gedachten onder woorden te brengen en deze op te schrijven.

Frisse Kijk is eigenlijk meer dan een leesboek, het is een werkboek met daarin praktische tips om zout en licht te zijn; op school, op je werk, in je omgeving, tijdens de vakantie en in de kerk. Het is tevens een handig werkboek dat je overal mee naar toe kunt nemen en waar je altijd mee aan de slag kunt; in de trein, op het schoolplein, thuis, in je studiegroep of op een bankje in het park...
Persoonlijk denk ik dat het voor kringen of gespreksgroepen in de kerk of gemeente uitermate geschikt is. Misschien iets voor het nieuwe winterseizoen...?
Met alle feestdagen in het vooruitzicht, zou ik dit boek zeker op mijn verlanglijstje zetten...

Wie meer wil weten over de schrijfster of haar boek wil bestellen, kan op haar website 'Frisse Kijk' terecht of eens één van haar weblogs bezoeken!
Reacties

  1. He Wendy, wat leuk dat je Frisse Kijk onder de loep neemt! Goed om één hoofdstuk per week te nemen, dan ben je toch al gauw drie maanden met dit boek bezig :) Ik hoor wel van verschillende mensen dat ze niet in het boek willen schrijven, terwijl het daar toch wel voor is bedoeld....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.