14 september 2012

Christelijke Webloggers

Vandaag wil ik jullie als lezers eens in het zonnetje zetten en heel erg hartelijk danken voor jullie trouwe bezoek aan dit weblog Christenleven. 
Ook de reacties die jullie zo trouw plaatsen onder de berichten, de tips die jullie geven en de discussies die er soms op gang komen moedigen mij aan om elke keer weer een nieuw berichtje te schrijven en te delen wat ik lees, hoor en leer. Ik waardeer dit zeer!
Dit weblog 'Christenleven' wordt gemiddeld zo'n 1100 keer bezocht per week door nieuwe maar ook door veel terugkerende bezoekers. En ja...'wat zou een schrijver zijn zonder zijn lezers' schreef iemand mij onlangs als bemoediging. Helemaal niets natuurlijk....dus nogmaals heel erg bedankt dat jullie steeds weer de moeite nemen om te komen kijken en lezen.

Nu weten jullie ongetwijfeld dat ik niet de enige christelijke weblogger ben. Er komen de laatste tijd steeds meer weblogs bij van christenen die schrijven over christenzijn maar ook over over hun passie en talent voor fotograferen, koken of allerlei andere creatieve talenten die ze hebben gekregen. De onderwerpen zijn eindeloos.
Als christelijke bloggers hebben wij elkaar 'gevonden' door de volgers die jullie kunnen zien aan de zijkant op de weblogs,  maar ook op Facebook hebben we een mogelijkheid gevonden tips en ideeën te delen. We bidden voor elkaar en bemoedigen elkaar. We ervaren dat allemaal als iets om dankbaar voor te zijn.

Enkele weken terug hebben Tineke Venhuizen en ik het idee gekregen om meer aandacht te vragen voor alle christenen die een eigen weblog hebben.*
Allereerst heeft dat geresulteerd in een Facebookpagina** waar iedereen zijn of haar eigen blogberichten kan plaatsen en op deze manier zijn/haar eigen weblog onder de aandacht kan brengen. Daarnaast hebben wij samen een nieuw weblog opgestart www.christelijkewebloggers.blogspot.nl waar iedere christelijke weblogger zijn weblog kan 'promoten' en onder de aandacht kan brengen.
Dit laatste weblog is nog vrij nieuw en er staan nog niet heel veel 'bloggers' op maar we vertrouwen dat dit de komende tijd steeds meer aangevuld gaat worden.

Heb je ook een eigen weblog en wil je deze onder de aandacht brengen om zo ook meer mensen te laten meegenieten en meelezen? Kijk dan snel op bovengenoemd weblog en mail je stukje naar dit
e-mailadres. Het hoeft niet uitgebreid te zijn, een paar regels is ook voldoende.
Wij zien uit naar jullie reacties!

*Aanvulling: in het voorjaar van 2016 is ook Martine van den Brink erbij gekomen als beheerder.
** De Facebookpagina is inmiddels verwijderd.


4 opmerkingen:

 1. Op zich een mooi idee maar nee, ik hoef niet zo nodig onder de aandacht gebracht te worden.
  Wie me wil vinden, vindt me wel. Zo niet, ook goed.
  Succes met de nieuwe weblog en facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wendy, waar ben ik met mijn gedachten? Natuurlijk ken ik je pagina op FB en de besloten groep, maar het is me ontgaan dat dit ook een nieuwe blog is... duhhhh. Ik zal hem in mijn bloglijst zetten en ook een stukje opsturen.
  Zoals ik al eerder schreef, jullie hebben veel goede (opbouwende)ideeen en initiatieven, dat juich ik van harte toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaan Wendy, je (deze) blog is zeker goed om de nieuwe weblog onder de aandacht te brengen! Hopelijk mogen we binnenkort nog meer bloggers begroeten! Het zou mooi zijn als we op het weblog een mooi overzicht krijgen van vele christelijke webloggers!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed werk, Wendy. Wat een initiatieven!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...