29 augustus 2012

Hij heeft de toekomst in Zijn hand!

Als mensen zijn wij soms geneigd niet al te ver vooruit te kijken. We leven vaak van dag tot dag en zien wel wat er gebeurt. Soms is dit ook goed en hoeven we ons niet te veel zorgen te maken over 'de dag van morgen', aan de andere kant is het goed om te zien welke plannen God met ons leven en dat van anderen heeft en wat erover staat geschreven in Zijn Woord.
Persoonlijk vind ik het bemoedigend om te weten dat God ons hele leven overziet, en niet alleen ons eigen leven, Hij overziet álles. Hij is er altijd al geweest en zal er altijd zijn. Wat geweldig dat niets Hem ontgaat, dat Hij alles begrijpt en dat Hij alles (van ons) weet.
Niet zo lang geleden heb ik iets geschreven over het prachtige boek over het bijbelboek Openbaring getiteld De Koning komt van J. v.d. Schoot. Het blijft een fascinerend boek met prachtige en duidelijke afbeeldingen.
Eén ervan wil ik graag met jullie delen. (Het lijkt een soort mini-Bijbelstudie).
We hoeven ons geen zorgen te maken over de toekomst als we Hem kennen!

Afbeelding van H. Fros (Met toestemming overgenomen uit 'De Koning komt' )

Natuurlijk weet ik dat er ook andere visies bestaan over 'de schets der gebeurtenissen'. Mocht je willen reageren, dan is je reactie van harte welkom.

8 opmerkingen:

 1. Mooie afbeelding Wendy. Ik heb me er niet voldoende in verdiept om er een discussie over aan te gaan :) Maar persoonlijk geloof ik niet dat de opname voor de verdrukking komt. Je hebt gelijk, daar zijn zoveel meningen over... wat ik wel zeker weet is dat Jezus terugkomt voor Zijn bruid, en dat zijn wij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is inderdaad ook nog een visie over de opname tijdens de Verdrukking. Het belangrijkste blijft de vraag of we klaar zijn voor Zijn komst!

   Verwijderen
 2. Hai Wendy, heel erg mooi. Overzichtelijk schema ook van H. Fros. Vaak vergeet ik ook ff de volgorde. Van was het nou eerst opname en dan verdrukking of omgekeerd? Dit schema ga ik in ieder geval bewaren. Hoe dan ook moeten wij ervoor zorgen dat we klaar zijn om Hem te ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een handig schema om in je Bijbel te leggen en er af en toe eens bij te pakken.
   Het laatste wat je schrijft is de belangrijkste vraag!

   Verwijderen
 3. ik denk dat heel veel mensen hem wel eens zouden willen zien

  in- en intriest dat mensen dit echt voor waar aannemen, wachten op iemand die ze niet kennen, nooit zal komen en zelfs niet bestaat

  berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Berber, dank je voor je reactie.
   Ik heb je reactie toch geplaatst omdat jouw laatste zin mij raakte. Je schrijft eerst dat veel mensen Hem wel eens zouden willen zien, blijkbaar ben je toch nieuwsgierig? en vervolgens schrijf je dat Hij niet bestaat.
   Graag wil ik met je doorpraten over je laatste zin. Als je dit wilt kun je mij mailen op het e-mailadres dat hiernaast staat: christenlevenweblog@gmail.com Ik hoop van harte dat je het wilt.
   Groeten,
   Wendy

   Verwijderen
 4. Een wat late reactie, maar wel een mooi bericht Wendy. Het is, net als de schepping, misschien (bijna) niet te geloven (voor niet-christenen en zelf voor sommige christenen) dat dit allemaal 'gepland' staat. Maar wat geweldig om te weten dat God het allemaal in Zijn Almachtige handen heeft! Het boekje 'Jezus komt' wat je ook als bronvermelding hebt staan, hebben wij ook in de boekekast staan. Er staan heel veel tekeningen, schetsen, uitleggen etc in, zo'n boekje heb je niet zo ineens uit gelezen, en het is erg interessant! En bovendien goed om te weten om idd wakker te blijven en klaar te zijn voor als Hij komt!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.