26 augustus 2012

Ga naar een vakman!

"Als ik een paar schoenen wil laten repareren, ga ik niet naar een automonteur. Automonteurs zijn beste mensen, maar van schoenen repareren hebben zij geen verstand. Met mijn schoenen ga ik naar de schoenmaker! Maar als ik pech heb met de auto, ga ik niet naar de schoenmaker, maar naar een automonteur in een garage. En als ik broodjes wil kopen, ga ik niet naar de slager of de groenteman. Dat zijn beste mensen, maar van brood bakken hebben zij geen verstand. Als ik broodjes wil kopen, ga ik naar de bakker. En als de waterleiding springt, laat ik een loodgieter komen. Dat wil zeggen: ik ga altijd naar een vakman.
Maar als wij willen weten wat er na de dood komt, vragen wij het aan Jantje of Pietje of gaan af op onze eigen vage gedachten. Zouden wij ons met deze uiterst belangrijke vraag - Wat komt er na de dood? - niet juist tot de vakman moeten wenden?! Wie is de vakman? Er is slechts één vakman! En dat is de Zoon van God, Die uit die andere wereld is gekomen en zelf in het dodenrijk is geweest. Hij is aan het kruis gestorven en teruggekomen uit de dood. Hij is volledig op de hoogte! En Hij zegt: Je kunt in het verderf komen! Maar je kunt ook in de hemel komen!
En al zouden 25 professoren mij vandaag proberen te bewijzen: met de dood is alles uit: dan zeg ik: Met alle respect voor uw vele titels, maar op dit gebied bent u geen vakman. U bent namelijk nog niet aan de andere zijde van het graf geweest. Maar ik ken IEMAND die er wel is geweest: Jezus en die zegt dat het anders is."

Uit: Jezus onze bestemming (Wilhelm Busch)

4 opmerkingen:

 1. Het beste bewijs dat wij een levende God dienen is dat Zijn graf leeg is. Er zijn massa's zogenaamde goden en godenzonen maar die liggen vredig in hun graf en hun botten rusten in de aarde. De Heer heeft een lichaam dat leeft. Dat zijn wij...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, er is maar 1 vakman die dat weet...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi stukje. Jezus LEEFT. En wij zullen met Hem opstaan, dat zal voor Altijd zijn.. Dit boek is in menig NL. gevangenis verspreid. Het heeft mede meerdere gevangenen bij Jezus gebracht. Gaaf toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En laat die vakman nou ook nog timmerman geweest zijn. Hij is van alle markten thuis! Mooie blog weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.