8 juni 2012

Liefde is een keuze...


"Je man liefhebben is een dagelijkse keuze. Liefde begint misschien als een fijn gevoel, maar door de jaren heen van iemand blijven houden is een wilsbesluit. Het betekent dat je van iemand houdt ook als hij op zeker moment niet zo aardig is. Hopelijk is je man je beste vriend. Geniet ervan om bij hem te zijn. Verwen hem. Denk aan hem. Bid voor hem. Bemoedig hem.
Maar stel dat je je niet zo voelt? Dan blijft de vraag: 'Ben je bereid om van je man te houden?' Doe alles wat je kunt - en begin daar nú mee - om je liefde te herstellen. Bid voor hem. Doe kleine, aardige dingen voor hem. Geef op alle manieren uitdrukking aan je liefde. Zorgzame daden en vriendelijke gedachten geven je liefde een nieuwe impuls en blazen je huwelijk nieuw leven in. Zo bloeit de liefde op in je hart".
E. George

2 opmerkingen:

  1. Mooi stukje en helemaal waar. Soms is het een wilsbesluit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het fijne is dat daarna dat gevoel ook weer komt... Ook na een jarenlang huwelijk kun je de liefde bewaren en laten bloeien. 20 jaar getrouwd zijn saai? Het is leuker dan ooit, dankzij echte liefde: je leven geven voor je beste vriend.
    Ik word erg verdrietig als ik denk aan de trend van tegenwoordig: na een paar jaar is het verliefde gevoel weg, moet je moeite doen om dingen te verdragen en besluiten zo vreselijk veel stellen om uit elkaar te gaan. Als ze bovenstaande in praktijk zouden brengen, hoeveel huwelijken zouden daardoor niet gered worden?
    Bedankt weer!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.