16 mei 2012

Bescherming tegen verkeerde invloeden

Vandaag las ik een aantal goede suggesties in 'Het Leven' over hoe je je kunt beschermen tegen verkeerde invloeden:
Misschien kun jij er ook wat mee:

 • Mensen moeten altijd belangrijker zijn dan dingen
 • Houd bij elk programma, plan of succes je ver van hoogmoed en trots
 • Denk eraan nooit enige concessie te doen aan de wil van God en Zijn Woord
 • Mensen gaan vóór geld verdienen
 • Doe het goede, ongeacht wat het kost
 • Wees betrokken in zaken, die nuttige en zinvolle producten of diensten leveren; niet alleen in werk dat wereldse verlangens dient.
Met welke heb jij het meeste moeite?


6 opmerkingen:

 1. Met geld heb ik sowieso niets.
  "Doe het goede, ongeacht wat het kost"; het lijkt me dat iedereen daar veel moeite mee heeft.
  Hoe dan ook, we kunnen nooit Goed zijn, dus zorg ervoor dat je van God bent..
  De rest is dan niet meer belangrijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "De levende dingen gaan vóór de dode dingen", zegt m'n moeder regelmatig. En zo leeft ze ook (moeder van groot gezin). Voor mij ook een aansporing: die levende dingen in mijn huis (de kindertjes dus ;-)) zijn VEEL belangrijker dan al het materiële, het huishouden, spullen, geld, werk en/of de computer... Eigenlijk hebben alle punten die je noemt met elkaar te maken :) Dien God, heb je naaste lief - en geef je eigen wil op. En dat alles gaat bij mij echt niet vanzelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Doet goed aan alle mensen, maar het meest aan de Huisgenoten Gods.

  In hoever gaat het dienen, zonder dat iemand misbruik van je maakt of over je heen loopt? Ik vind dat best moeilijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hhhmm, nuttig lijstje... Moeite? Dat zou ik zo niet kunnen zeggen, ze hebben allemaal wel met elkaar te maken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb er geen moeite mee enkel als anderen zich er niet aan houden (roept een klein stemmetje in mij) Haha. Een grapje hoor. Ik heb jaren en jaren vrijwillig werk gedaan betreffende zaken die zinvol waren (op evangelisch vlak) uiteindelijk werd ik er nog een financieel been uitgedraaid voor een paar duizend euro. Naar het geld waar ik recht op had kon ik fluiten.
  Toen kwam het vierde omhoog: Mensen gaan voor geld verdienen. Hoe ga je hier dan mee om? Merkte wel dat als alles goed verloopt, alles makkelijk te beamen is. Maar als "christenen" je bedriegen, zaken vaak lastiger te onderschrijven zijn. Dergelijke lijstjes zijn derhalve volkomen waar,maar, ik denk dat wij allemaal tijden kennen in het leven dat we falen, struikelen en met vallen en opstaan moeten leren gehoorzamen, juist ten tijde dat het ons niet voor de wind gaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap helemaal wat je bedoelt. Misschien is het lijstje wel erg 'stellig' geschreven en blijkt het in de praktijk niet altijd uitvoerbaar te zijn. Dat blijkt wel uit jouw voorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.