26 april 2012

God zelf als fundament


"Te vaak voelen we ons zo verbonden met degenen die ons geestelijk leiden en onderwijzen, dat wanneer zij in onze ogen falen, ook ons geloof een flinke deuk oploopt. Maar Paulus bad dat het geloof van deze mensen zo afhankelijk zou zijn van God en van zijn trouw, dat niets - zelfs geen teleurstelling in hun mentor -  het kon doen wankelen.
We hebben allemaal zo'n geloof nodig. Mensen laten ons soms zitten; zelfs de beste mentoren, zelfs onze favoriete sprekers, zelfs de mensen die we het hardst nodig hebben, zullen ons teleurstellen. Maar ons geloof zal daardoor niet wankelen als God zelf het fundament van ons geloof is."
S. Omartian

4 opmerkingen:

 1. Helemaal waar. Goed fragmentje Wendy.
  Sommige mensen vinden dit lastig omdat het zo negatief klinkt hè.. Bijna veroordelend. Maar toch, met deze wetenschap kunnen we mensen misschien nog meer liefhebben dan voorheen..
  Het kost tijd en de nodige teleurstellingen en frustraties voordat we dit geleerd hebben.
  God is ons enige Fundament! groet, Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mee eens en toch meen ik dat wij ons er vaak te gemakkelijk mee afmaken. "Je moet maar niet op mij zien, maar op Jezus". Als wij niet tot op zekere hoogte een voorbeeld durven zijn, wat zegt dat dan van ons geloof? Want wat zouden de woorden in de filippenzen brief ander betekenen dan dat we ook naar elkander moeten zien? Er staat: Volg mij na, broeders en zusters, en kijk naar hen die leven volgens het voorbeeld dat wij u gegeven hebben.
  Aan de andere kant moet mij van het hart dat mensen zich vaak te veel binden aan één leider, één bepaalde kerkrichting en als dat mis gaat thuis gaan zitten. Dat is dan triest. Wij moeten leren zien dat het geloof niet afhangt van een bepaalde (noem het) kerk, maar dwars door dat alles heenzien op Hem die het fundament is....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een mooie aanvulling Peter, dank je wel. Het klopt wat je zegt.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.